Prelepa Kristina je pre 7 godina otišla u SAD, sad je tražena kuvarica u Čikagu: Svakog dana mislim na Srbiju

Nešto što je jako zanimljivo i baš vezano za njeno ime je “Kiki palačinka” ili “Kiki Sweet Crepe”

Foto: Privatna arhiva/Kristina Milivojčević

Iako je po struci ekonomista, Kristina Milivojčević iz Ljiga nije mogla protiv srca. Ono što najviše voli da radi, a to je da kuva, učinilo ju je veoma uspešnom Srpkinjom u Čikagu. Ili preciznije - traženom kuvaricom.

I kako to obično biva kad smo u nečemu strastveni, Kristina je kuvanju bila posvećena od malena, prateći rad boljih od sebe.

- Od malih nogu sam želela da budem drugačija, po pitanju svega. U osnovnoj školi sam otkrila da volim i da imam talenat za kuvanje. Imala sam svesku u kojoj sam pisala recepte, pratila sam radove mnogih kuvara i gledala edukativne klipove vezane za hranu. Neretko sam i pitala starije od sebe sve što nisam znala, ili me je zanimalo u tom trenutku. Ljubav prema hrani se rodila sama po sebi i sada je postala moja strast, a sve što vam je strast u životu - radite s najvećom ljubavlju - poručuje ona.

U Ameriku je otišla pre sedam godina, ni ne sluteći da će tamo postići uspeh u onome što najviše voli. Upisala je i Kendal koledž koji traje 11 meseci jer je, navodi nam, počela da radi kao "private chef", pa pored sertifikata želi i diplomu.

- Skoro sam zavrsila saradnju sa jednim prijateljem, držali smo partnerski restoran. Da bi postigli uspeh, morate da volite svoj posao, da verujete u to što radite i da ga radite najbolje što možete. Samo tako se mogu postići rezultati i to će vas učiniti posebnim. Moj pristup poslu je - predan, profesionalan, stručan. U Americi sam 7 godina, dovoljno dugo da svaki dan pomislim na moju Srbiju koja mi je duboko u srcu, i na sve moje tamo. Veliki sam patriota, vezana sam jako za svoje korene, našu tradiciju i kulturu - nostalgično zaključuje Kristina.

Nešto što je jako zanimljivo i baš vezano za njeno ime je “Kiki palačinka” ili “Kiki Sweet Crepe”.

- Napravljena je sasvim slučajno i napravila je veliki boom kako za mene tako i za restoran u kom sam radila. Sada pravim malu pauzu pa idem u nove pobede - poručuje ona.

Video: Ona ima samo 3 godine i sprema pitu od jabuka za 5 minuta!

(Telegraf.rs)