Prelepa Kristina je pre 7 godina otišla u SAD, sad je tražena kuvarica u Čikagu: Svakog dana mislim na Srbiju
Nešto što je jako zanimljivo i baš vezano za njeno ime je “Kiki palačinka” ili “Kiki Sweet Crepe”
Iako je po struci ekonomista, Kristina Milivojčević iz Ljiga nije mogla protiv srca. Ono što najviše voli da radi, a to je da kuva, učinilo ju je veoma uspešnom Srpkinjom u Čikagu. Ili preciznije - traženom kuvaricom.
I kako to obično biva kad smo u nečemu strastveni, Kristina je kuvanju bila posvećena od malena, prateći rad boljih od sebe.
- Od malih nogu sam želela da budem drugačija, po pitanju svega. U osnovnoj školi sam otkrila da volim i da imam talenat za kuvanje. Imala sam svesku u kojoj sam pisala recepte, pratila sam radove mnogih kuvara i gledala edukativne klipove vezane za hranu. Neretko sam i pitala starije od sebe sve što nisam znala, ili me je zanimalo u tom trenutku. Ljubav prema hrani se rodila sama po sebi i sada je postala moja strast, a sve što vam je strast u životu - radite s najvećom ljubavlju - poručuje ona.
U Ameriku je otišla pre sedam godina, ni ne sluteći da će tamo postići uspeh u onome što najviše voli. Upisala je i Kendal koledž koji traje 11 meseci jer je, navodi nam, počela da radi kao "private chef", pa pored sertifikata želi i diplomu.
- Skoro sam zavrsila saradnju sa jednim prijateljem, držali smo partnerski restoran. Da bi postigli uspeh, morate da volite svoj posao, da verujete u to što radite i da ga radite najbolje što možete. Samo tako se mogu postići rezultati i to će vas učiniti posebnim. Moj pristup poslu je - predan, profesionalan, stručan. U Americi sam 7 godina, dovoljno dugo da svaki dan pomislim na moju Srbiju koja mi je duboko u srcu, i na sve moje tamo. Veliki sam patriota, vezana sam jako za svoje korene, našu tradiciju i kulturu - nostalgično zaključuje Kristina.
Nešto što je jako zanimljivo i baš vezano za njeno ime je “Kiki palačinka” ili “Kiki Sweet Crepe”.
- Napravljena je sasvim slučajno i napravila je veliki boom kako za mene tako i za restoran u kom sam radila. Sada pravim malu pauzu pa idem u nove pobede - poručuje ona.
(Telegraf.rs)