Potresan prizor: Beba slona ostala bez pola surle zbog lovokradica, uginula nakon teške borbe

Ženkica je imala manje od godinu dana i jedna od 700 preostalih divljih slonova na Sumatri. Pronađena je iznemogla, a zamka joj je još bila na surli kada su je u nedelju pronašli u selu

Foto: Tanjug/AP

Beba slona sa Sumatre uginula je danas nakon što je izgubila pola surle kada su je lovokradice uhvatile u zamku.

Veterinari su pokušali da joj saniraju povrede, ali slonče je bilo preslabo i na kraju je uginulo.

- Dali smo sve od sebe, ali nismo mogli da pomognemo životiniji. Surla je počela da truli i više nije imala funkciju - rekli su nadležni.

Ženkica je imala manje od godinu dana i jedna od 700 preostalih divljih slonova na Sumatri. Pronađena je iznemogla, a zamka joj je još bila na surli kada su je u nedelju pronašli u selu.

Biće urađena obdukcija kako bi se ustanovio tačan uzrok smrti životinje.

Veterinari su bili prinuđeni juče da amputiraju polovinu surle, nadajući se da će uspeti da spasu životinju. Svi su tužni jer nisu u tome uspeli

- Njena smrt nas je šokirala. Izgledala je dobro nakon operacije, bila je aktivna. Odjednom je sinoć delovala bolesno... Samo je klonula od stresa i infekcije koja ju je mučila. Nije dočekala jutro - rekao je Rika Marvati, veterinar koji je brinuo o njoj.

Od početka pandemije lovokradice sve češće love slonove. Veliki broj je uginuo od posledica trovanja ili povreda koje su zadobili kada su uhvaćeni u zamku, njih 25 za devet godina.

Vlasti su u julu pronašle obezglavljenog slona na jednoj plantaži, a policija je uhapsila pet osoba zbog sumnje da su odgovorni za ubistvo životinje.

Video: Slonica i devojčica : Razlika od 33 godine i skoro 3,5 tone je za njih ništa

(Telegraf.rs)