Devojčica (15) umrla od korone na dan kad je trebalo da primi vakcinu: Stanje joj se naglo pogoršalo

Nakon što su joj se otkucaji srca udvostručili, odvedena je u bolnicu, ali doktori nisu mogli da je spasu

Foto: Privatna arhiva

Devojčica (15) iz Velike Britanije, koja je bila pozitivna na korona virus, umrla je isti dan kada je trebalo da primi vakcinu, rekla je njena porodica.

Đorđa Halidej iz Portsmuta umrla je u bolnici u utorak, nakon što je četiri dana ranije testirana pozitivno na korona virus.

Njena majka Trejsi je rekla da je Đorđa bila “devojka puna ljubavi”, sa puno prijatelja, talentovana kikbokserka i ambiciozna muzičarka.

- Bila je veoma aktivna, volela je da izlazi i provodi vreme sa prijateljima i rođacima. Uvek je volela da pomaže svima. Užasno je jer bi uvek trebalo da vas deca nadžive, to je jedna stvar sa kojom ne mogu da se pomirim - rekla je neutešna majka.

Đorđa, koja nije imala nikakve propratne bolesti, dobila je simptome slične gripu pre nego što je uradila PCR test, koji je bio pozitivan. Nakon njega se izolovala kod kuće, prenosi Guardian.

U ponedeljak nije mogla ništa da jede jer ju je bolelo grlo. Doktor joj je prepisao antibiotike, ali joj se stanje pogoršalo. Na sledećem pregledu otkucaji srca su joj bili dvostruko veći i odvedena je u bolnicu.

- Tada su shvatili koliko je ozbiljno. Dozvolili su mi da je držim za ruku, dodirujem je i grlim. Bila sam pored nje sve vreme. Probali su da je stave na respirator kako bi telu dali šansu da se oporavi - rekla je majka.

Međutim, otkucaji srca se nisu stabilizovali. Majka kaže da su doktori uradili sve što su mogli, ali nisu mogli da je spasu.

Đorđa je trebalo da primi vakcinu u utorak, ali je u subotu bila pozitivna na koronu. Planirala je da primi vakcinu kada se završi period izolacije, ali je umrla na dan kada je trebalo da primi dozu.

Video: Situacija je alarmantna: Ranđelović kaže da procenat pozitivnih raste

(Telegraf.rs)