Bivši policajac osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Sare Everard u Londonu

On je u julu priznao krivicu za kidnapovanje, silovanje i ubistvo

Foto: Met Police

Bivši policajac Vejn Kazns osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Sare Everard u martu ove godine u Londonu.

Sudija Lord Džastis Fulford rekao je da je Sarino ubistvo bilo "poražavajuće" i "tragično" i dogodilo se u "potpuno brutalnim okolnostima", prenosi Sky News.

Ističući "stepen pripremljenosti" koji je preduzeo, provevši najmanje mesec dana putujući u London da istraži kako da počini svoje zločine, sudija je rekao da je Kazns izašao 3. marta "u lov na usamljenu ženu da je otme i siluje".

Sara Everard (33) nestala je 3. marta dok se vraćala kući od prijatelja. Njeno telo pronađeno je nedelju dana kasnije, 10. marta.

Foto: Met Police

Za njeno ubistvo uhapšen je bivši policajac Vejn Kazns, koji je u julu priznao krivicu za kidnapovanje, silovanje i ubistvo.

Kazns je kidnapovao Saru dok se vraćala kući sama od prijatelja u južnom Londonu. On ju je navodno uhapsio u lažnoj "kovid patroli". Mlada direktorka marketinga bila je podvrgnuta zastrašujućem putovanju od 128 kilometara nakon što ju je policajac "uhapsio", a potom je silovao i ubio.

Objavljen je i snimak sa policijske kamere koji prikazuje kako je Vejn Kazns lagao detektive da ga je rumunska banda naterala da otme Saru Everard u Londonu, nekoliko dana nakon što ju je kidnapovao, silovao i ubio.

(Telegraf.rs)