Beba se igrala kraj kofe i naglavačke upala u nju: Majke nigde, sestrica dečaka spasla sigurne smrti

Devojčica je nakratko bratu okrenula leđa, u sledećem trenutku mališan se davio u kofi punoj vode

Devojčica (8) spasla je svog desetomesečnog brata sigurne smrti, tako što ga je izvukla iz kofe pune vode u koju je upao.

Incident, koji je mogao tragično da se završi, odigrao se 5. avgusta u gradu Julin u Kini.

Na snimku sigurnosnih kamera vidi se kako devojčica prostire veš u dvorištu, dok beba puzi nedaleko od nje, ljubopitljivo istražujući teren.

U sledećem trenutku mališan kreće da puzi u pravcu kofe koja se nalazi kraj ulaznih vrata i podiže se u stojeći položaj.

Bebac potom kreće da gura ruke u vodu, a sestra na trenutak ostavlja veš kako bi videla šta radi. Ubrzo potom devojčica se vraća do štrika, i detetu okreće leđa kako bi nastavila da kači veš. Baš u tom trenutku se beba naginje preko ivice kofe i upada u istu.

Dečačić u panici kreće da bacaka nogama koje su mu ostale u vazduhu, ali nema snage da se preturi. Prošao je gotovo čitav minut dok devojčica nije shvatila da joj se brat davi.

Sestra je potom u panici dotrčala do kofe i iz nje izvukla brata koji je, srećom, davao znake života. Malena je sa detetom u naručju utrčala u kuću da pronađe nekog odraslog.

U sledećem trenutku izlazi stariji muškarac sa dečakom u naručju, a devojčica trči odmah u pravcu kofe kako bi prosula svu preostalu vodu.

Nije poznato da li je dečak nakon ovoga odveden kod lekara.

(Telegraf.rs)