Mladoženja preminuo pred oltarom, mlada neutešno dozivala njegovo ime

Osam dana uoči venčanja saznali su da Paul ima rak, zbog čega su požurili da zakunu na večnu ljubav, jer su znali da nemaju još mnogo vremena da budu zajedno

Foto: Shutterstock

Mladi je srce umalo prepuklo od tuge nakon što je njen dragi preminuo nekoliko minuta uoči izgovaranja sudbonosnog "da" pred oltarom.

Paul Vin (57) iz Škotske, otac 11 dece, samo se srušio naočigled zvanica koji su došli da prisustvuju venčanju sa njegovom izabranicom Alison, sa kojom je bio u vezi više od 20 godina.

Kako navode britanski mediji, Paul je bio teško bolestan, a pred smrt je želeo Alison da se zakune na večnu ljubav. On je sa sinom krenuo u pravcu oltara u petak, kada mu se iznenada slošilo. Iako su svi priskočili u pomoć, Paulu nije bilo spasa.

Alison, koja mu je rodila petoro dece, rekla je za Paula da je bio fenomenalan otac. Nesrećnom čoveku su samo osam dana pre smrti dijagnostifikovali kancer. Par je zato požurio da se što pre venča, ali je sudbina imala druge planove.

U trenutku kada su saznali da Paul boluje od raka, on je već metastazirao na pankreas i pluća. Lekari su rekli da mu je ostalo oko dva meseca života.

Par se odmah dogovorio da žele da se venčaju pre nego što poslednji dan dođe. Nažalost, Paulova poslednja želja nije ispunjena.

- Da sam znala da nemamo toliko vremena, zakazala bih venčanje početkom nedelje. Nije stigao ni prvu terapiju da primi - kaže očajna Alison.

Ona je 25. juna sva radosna napustila kuću, oduševljena što je uspela da organizuje svadbu u tako kratko roku. U žurbi je zaboravila bidermajer kod kuće, pa je čekala kumu deset minuta ispred opštine da joj donese buket.

- Čim sam uzela buket, krenula sam uz stepenice. Sve je delovalo savršeno, ali je Paul rekao da se ne oseća baš najbolje. Morali smo da mu pomognemo da se popne do gore, jer nije imao snage. Žalio se na kratak dah - rekla je ona.

Oko 14 časova, Alisonina ćerka Sendi krenula je da prati majku ka oltaru. Ali, kako su ušli u prostoriju, shvatila je da nešto nije uredu. Njen Paul je sedeo u stolici, i nije davao znake života.

Krenula je da trči ka njemu, i da ga doziva.

- Nije se okrenuo, nije me pogledao. Tada sam počela da vrištim i plačem - priča ona kroz suze.

Kuma Danijela je pokušala da spase Paulu život, ali nije uspela. Ona i njena sestra su Paula podigli sa stolice i spustili na pod. Lekari su brzo stigli, dali mu veštačko disanje, masirali su mu srce, čak su i defibrilatorom pokušali da ga ožive.

Inače, Paul i Alison su se zabavljali od 1999, a zaprosio ju je tek u oktobru 2019. i plan je bio da se venčaju 16. jula ove godine, ali su sve ubrzali nakon što su saznali da je oboleo od neizlečive bolesti.

Paul je, naime, otišao kod lekara kada je u maju osetio čudne simptome. Prethodno mu je, kažu rođaci, pomalo krvario pupak, ali nije tome pridavao značaj. Međutim, odjenom je drastično počeo da gubi na kilaži, iako nije držao dijete. Hranu je sve lošije vario, a onda je samo mogao tečnost da unosi u sebe.

Na pregledu je ustanovljeno da ima tri kile, a skener je pokazao da ima rak, koji se proširio po telu.

Alison i Paul imaju svoje petoro dece. Najstarija ćerka ima 20, a najmlađa četiri godine.

Video: Kakva svadba, kakav haos! Mladoženja se našao između dve žene, a onda je nastao karambol

(Telegraf.rs)