Jaka oluja pogodila Zapadnu Evropu: U Nemačkoj poplave, u Francuskoj na ulicama čiste led

Nemačke meteorološke službe (DWD) predviđaju za utorak nove oluje u drugim regijama na severu i istoku Nemačke

Foto: Tanjug/AP

Jako nevreme pogodilo je danas Zapadnu Evropu. Najteže su pogiđenje Nemačka, Švajcarska i Francuska koje se suočavaju sa velikim vremenskim nepogodama. 

Jedan deo Nemačke, Francusku i Švajcarsku danas je pogodilo jako nevreme praćeno obilnim padavinama. U Francuskoj regiji Vogezi sredinom dana zabeležene su snažne oluje. U tom kraju iznenada je palo oko 60 centimetara grada, dok je u obližnjem Brijeru za samo šest minuta palo je 10 milimetara kiše.

Malo bolja situacija zabeležena je danas i juče u Švajcarskoj. U noći između ponedeljka i utorka pala je velika količina kiše i grada praćenih jakom grmljavinom i gradom, pa su hitne službe imale veći broj intervencija.

U Nemačkoj je najteže pogođen Štutgard u kom su zbog jakih kiša poplavljene neke ulice pa je saograćaj u ovom gradu otežan. Osim drumskog u problemu je i železnički saobraćaj, koji je u ovom delu zemlje do daljeg obustavljen.

Pored kiše ovo područje su zahvatile jake oluje praćene snažnim vetrovima koji je oštetio mnoge infrastrukturne objekte. Jedna od njih je i gradska opera na kojoj je oštećen krov.

Nemačke meteorološke službe (DWD) predviđaju za utorak nove oluje u drugim regijama na severu i istoku Nemačke.

Video: Pas je satima bio u ledenoj vodi: Minuti su ga delili od smrti, a onda su naišli oni

(Telegraf.rs)