Očuh stavio dete u ključalu vodu, hteo da ga osakati zbog novca: Komšije čule vrištanje, dečak umro

Majka i očuh su rekli policiji da je dečak slučajno upao u kadu sa vrelom vodom, ali su nejasni izgovori pokrenuli mnoga pitanja prvo od lekara, a zatim i od istražitelja

Foto: Privatna arhiva

Očuh iz Čeljabinske oblasti u Rusiji uhapšen je zbog sumnje da je dvogodišnjeg pastorka "prokuvao u ključaloj vodi", kako bi ga osakatio i dobio beneficije. Komšije su rekle da je očuh već dugo pretio da će se obračunati sa dečakom, redovno je pio i tukao suprugu.

Do tragedije je došlo 23. maja, kada je vozilo Hitne pomoći došlo do zgrade u selu Zapadni, nakon prijave da je dete upalo u ključalu vodu. Lekari, nažalost, nisu mogli da ga spasu.

Majka Natalija (35) i očuh Vitalij Gavrilov rekli su policiji da je dečak pre nekoliko dana slučajno pao u kadu sa vrelom vodom i da su velike opekotine probali da izleče mastima i kremama. Nejasni izgovori pokrenuli su mnoga pitanja prvo od lekara, a zatim i od istražitelja.

- Iste večeri policija je došla kod nas i počela da se raspituje o porodici. Mi živimo iznad pa nismo primetili ništa sumnjivo, ali komšije sa drugog sprata, gde se sve dogodilo, jasno su čuli kao da dete vrišti iza zida prethodnih nekoliko dana - rekla je Galina, koja živi u istoj zgradi, za RIA Novosti.

Natalija je u stanu živela sa svojim četvrtim po redu suprugom, Vitalijem Gavrilovim (34), koji je više puta osuđivan zbog pljački, i dvoje dece od dve i jedne godine. Stariji sin je iz braka sa drugim mužem i taj dečak je preminuo.

Pokrenut je krivični slučaj pod članom "Ubistvo maloletnika, izvršeno sa posebnom okrutnošću", privedena su oba roditelja, ali je optužen samo Vitalij.

Prema pisanju medija, on je, pijan, dete namerno stavio u ključalu vodu.

Posle smrti trećeg muža počela da živi sa četvrtim

Par se uselio u stan odmah nakon smrti Natalijinog trećeg supruga, oca preminulog dečaka.

Njeni rođaci kažu da je Natalija živela relativno dobro.

- Prethodni suprug, iako je bio, imao je stalna primanja i obezbedio je porodici sve što je potrebno. Ali se razboleo, dobio pneumoniju i preminuo. Nije prošlo ni devet dana otkako je umro, a Natalija je već dovela Vitalija u njegov stan - rekla je rođaka Julija.

Do tada je već imala troje dece od različitih muškaraca, ali je dvoje starijih već odvela socijalna služba. Prošle godine je Natalija rodila četvrto dete, čiji je otac Vitalij.

Istražitelji proveravaju zašto su poslednje dete i preminuli dečak ostali sa njima, a komšije veruju da je to zato što je Vitalij stalno pretio i svađao se.

- Bio je stalno pijan, često je vodio dečaka sa sobom i molio za novac. Navodno je tražio hranu za bebu, ali je zapravo kupovao alkohol. Ni on ni Natalija nisu radili i živeli su od dečije pomoći - rekao je komšija.

Komšije su sigurne da je želeo da osakati posinka kako bi dobio beneficije za dete sa invaliditetom.

Na suđenju je Gavrilov optužio suprugu za ubistvo, rekavši da je ona bacila dete u kadu sa ključalom vodom, a da je on navodno hteo da ga spasi i pozvao je Hitnu pomoć.

Natalija je svedok na suđenju i puštena je iz zatvora 24. maja.

Vlasti odlučuju šta će raditi sa najmlađim sinom. Dete je u bolnici sa dijagnozom distrofije. Verovatno će ga oduzeti majci i poslati u sirotište.

Video: Ko je Slavica Glišić, najveća srpska čedomorka?

(Telegraf.rs)