Fotografija modre žene koja je podvodila tinejdžerke moćnicima izazvala buru: "Tako joj treba"

Advokati Gislejn Maksvel tvde da je u zatvoru "drže u lošim uslovima" zbog "efekta Epstajn", a na društvenim mrežama pojedinci komentarišu da je modrice i zaslužila

Foto: Us Courthouse Court Filing

Advokati Gislejn Maksvel, bliske saradnice Džefrija Epstajna, koja se nalazi u zatvoru u SAD zbog optužbi da je podvodila maloletnice, objavili su njenu fotografiju gde se vidi da je modra ispod oka.

Maksvelova (59) koja se tereti da je osuđenom pedofilu Epstajnu podvodila maloletnice u pritvoru je od prošle godine i čeka početak suđenja. Ona od početka negira sve što joj se stavlja na teret, a otkako je u pritvoru nije viđena u javnosti, prenosi Guardian. Od prošlog leta, otkako je uhapšena, objavljivani su samo crteži koji su nastali u sudnici prilikom saslušanja.

Međutim, sada je na adresu sudije u Njujorku stigla fotografija modre Maksvelove, a njen advokat tvrdi da je Gislejn modra jer je prinuđena da oči prekriva čarapama ili peškirom tokom noći jer joj čuvari na svakih 15 minuta upiru baterijsku lampu u lice kako bi videli da li je živa.

Advokat tvrdi da je Maksvelova saznala da je modra ispod oka tek kad je na tren uspela da vidi svoj odraz u grickalici za nokte. Zato navodno nije ni znala da objasni čuvarima odakle joj modrica kada su to tražili od nje, navodno joj preteći da će je staviti u samicu ukoliko im ne otkrije odakle joj masnica.

- Iako gospođa Maksvel nije svesna uzroka modrice, kako je prijavljeno medicinskom osoblju, sve više okleva da stražarima prijavljuje informacije iz straha od odmazde, discipline i kaznenih poslova - navodi se u pismu advokata.

Pravni tim koji brani Maksvelovu smatra da je u zatvoru drže u gorim uslovima nego druge zatvorenike i da ima gori tretman zbog "efekta Epstajn". Advokati su nedavno opet zahtevali da ona bude puštena iz pritvora uz kauciju navodeći da je u zatvoru tretiraju kao osobu koja je visoko rizična po sebe, iako to kako navode nije slučaj. Tada su advokati zahtevali da čuvari prestanu da obilaze Maksvelovu tokom noći.

Sudija je juče naredio da se istraži da li su istiniti navodi da Maksvelovu baterijskom lampom bude čuvari na svakih petnaest minuta tokom noći i naložio da dobije obrazloženje zašto se ovo radi u slučaju da jeste istina.

Dok se čekaju rezultati istrage, fotografija Maksvelove kruži mrežama, a mnogi su komentarisali da je "modrice i zaslužila" ne interesujući se za to kako je zaradila masnicu.

"Predlažem da ranije na slobodu puste onog koji je ovoj napravio masnicu", piše u jednom komentaru.

(Telegraf.rs)