Iran poručio SAD: "Hoćemo ukidanje svih sankcija"

Sporazum Irana s velikim silama (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka) iz 2015. predviđa ograničavanje iranskog nuklearnog programa na mirnodopske svrhe u zamenu za ukidanje sankcije

Vrhovni vođa Irana Ajatolah Ali Hamnei, Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo inostranih poslova Irana ocenilo je danas da je postupno ukidanje "korak po korak" sankcija toj zemlji potpuno neprihvatljivo, javila je iranska televizija.

- Konačan stav Irana je ukidanje svih američkih sankcija - citirala je iranska televizija na svom sajtu portparola Ministarstva spoljnih poslova Saeda Katibzadeha, javlja Reuters.

Agencija navodi da je portparolka Stejt departmenta Džalina Porter izjavila u petak da će fokus razgovora sledeće nedelje u Beču o oživljavanju nuklearnog sporazuma Irana sa svetskim silama iz 2015. godine biti na koracima koje Teheran treba da preduzme kako bi svoju politiku usaglasio sa tim sporazumom, prenosi Tanjug.

Sporazum Irana s velikim silama (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Nemačka) iz 2015. predviđa ograničavanje iranskog nuklearnog programa na mirnodopske svrhe u zamenu za ukidanje sankcije.

Video: Sigurnosne kamere zabeležile pad aviona u Iranu

(Telegraf.rs)