Bajden rekao da smatra da je ruski predsednik ubica: Sada se i Putin oglasio

Putin poslao odgovor američkom kolegi

Foto: Tanjug/AP

Predsednk Rusije Vladimir Putin je, kao odgovor na izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da će ruski predsednik "platiti cenu" za svoje navodno mešanje u američke izbore i da ga smatra ubicom, Bajdenu poželeo dobro zdravlje.

- Kada ocenjujemo druge ljude i države, to je kao da gledamo u ogledalo. Kada sam bio mali, a svađamo se na igralištu, znali smo da kažemo: "Ono što kažeš za drugog je ustvari ono što si ti" - rekao je Putin.

Putin je rekao da u američkom establišmentu ima mnogo časnih i poštenih ljudi i da će se Rusija oslanjati na njih.

Predsednik Rusije je ocenio da je Vašington posvećen odnosima sa Moskvom samo pod svojim uslovima, a da će Rusija raditi samo pod uslovima koji su povoljni za nju.

Podsetimo, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden podigao je veliku pažnju javnosti, pošto je u intervjuu istakao da smatra da je Vladimir Putin ubica.

U intervjuu za američku TV mrežu ABC, na pitanje novinara da li misli da je Putin ubica, on je kazao:

- Mhm, mislim - odgovorio je Bajden.

Bajden je rekao i da će zvanična Moskva platiti "zbog mešanja u američke izbore".

Uskoro ćete videti cenu koju će platiti za to - rekao je prvi čovek SAD i dodao da je tokom telefonskog razgovora u januaru upozorio ruskog kolegu o mogućem američkom odgovoru.

Dugo smo razgovarali i rekao sam mu da ga poznajem i da on mene poznaje. Ukoliko utvrdim da se to desilo, budi spreman - kazao je Bajden.

Pogledao sam ga u oči i rekao mu da ne mislim da imaš dušu - dodao je američki predsednik i istakao da ga je Putin pogledeao i odgovorio "da se sada razumeju".

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs/Tanjug)