Lavrov o odnosima sa EU: "Ne bismo da se izolujemo, ali smo spremni. Ako treba, prekinućemo veze"

Podsećanja radi, šef diplomatije Evropske unije, Žosep Borelj, ocenio je nedavno da Moskva nije zainteresovana da radi na boljim odnosima sa EU

Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

Moskva ne odbacuje mogućnost prekidanja veza sa Evropskom unijom, ukoliko Brisel uvede sankcije koje će ugroziti rusku ekonomiju, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za Solovjev kanal na Jutjubu, a javlja novinska agencija TASS.

- Verujemo da smo spremni. Budemo li videli još jednom, kao što smo videli mnogo puta dosad, da su sankcije uvedene u oblastima koje nanose štetu našoj ekonomiji i najosetljivijim oblastima... - na trenutak je ostao nedorečen Lavrov, prenosi Tanjug.

- Ne bismo voleli da se izolujemo od sveta, ali smo spremni i na to. Ako želite mir, spremite se za rat - dodao je on.

Podsećanja radi, šef diplomatije Evropske unije, Žosep Borelj, ocenio je nedavno da Moskva nije zainteresovana da radi na boljim odnosima sa EU niti da se agažuje u konstruktivnom dijalogu o ljudskim pravima i političkim slobodama.

Borelj je u svom nastupu pred Evropskim parlamentom, nakon povratka iz Moskve, naveo da će zemlje članice EU odlučivati o sledećim korcima kada je reč o odnosima sa Rusijom, a da će on lično staviti na sto plan koji ne isključuje i sankcije.

- Nalazimo se na raskrsnici odnosa sa Rusijom. Izbori koje napravimo odlučiće dinamiku međunarodnih snaga ovoga veka - poručio je tada Borelj.

Video: Šefovi diplomatija Srbije i Rusije razmenili poklone

(Telegraf.rs)