Stravično ubistvo u Mađarskoj: Pastorku izbo nožem, pa joj smrskao glavu ciglom, majka nema od šoka

Erika je istrčala krvava iz stana da potraži pomoć. Kada je pala na ulici, Ištvan je prišao i udarao je ciglom u glavu

Foto: Pixabay.com

Policija u Mađarskoj uhapsila je Ištvana Z. (86) zbog sumnje da je ubio Eriku (51), ćerku svoje dugogodišnje partnerke. Jeziv zločin dogodio se u petak u gradu Fot, kada je Erika došla do majčinog stana da im donese namirnice.

Erika je, kako pišu lokalni mediji, u stan stigla nešto pre 13 časova, a nedugo potom ju je, iz još neutvrđenih razloga, Ištvan napao nožem i zadao joj ubodnu ranu u predelu vrata.

Nesrećna žena istrčala je iz stana na ulicu da potraži pomoć, kada je usled obilnog krvarenja izgubila ravnotežu i pala. Tada je, kako navode mediji, Ištvan prišao i zadao joj još jedan ubod nožem. Nakon toga je zgrabio ciglu i počeo da je udara po glavi, dok su prolaznici pokušavali da ga obuzdaju. Nesrećnoj ženi nije bilo spasa.

Komšije pričaju da je Erika, koja je radila kao frizerka, majku i njenog dugogodišnjeg partnera gotovo svakodnevno obilazila i donosila im hranu i lekove. Erikina majka ne može da dođe sebi od šoka, i kaže za Ištvana, sa kojim je osam godina u vezi, da je miran čovek.

U trenutku napada ona je bila u kuhinji da skuva kafu da popiju.

- Čula sam samo njen vrisak... Sin mi je prošle godine umro od pankreasa, a sad sam ostala bez ćerke - rekla je žena za medije gušeći se u suzama.

Komšije kažu da ne znaju šta bi mogao da bude motiv zločina i dodaju da je Erika uvek bila dobra i pažljiva i da je majku i njenog partnera stalno obilazila.

- Uskoro je trebalo da postane baka, baš se radovala rođenju unuka - rekle su komšije.

Video: Uhapšen 37-godišnjak zbog sumnje da je ubio staricu kod Kostolca

(Telegraf.rs)