Sin Džoa Bajdena pod istragom zbog poreza, skandal na pomolu?

- Ovo shvatam vrlo ozbiljno - navodi se u saopštenju Hantera Bajdena

Foto: Tanjug/AP

Sin budućeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena, Hanter Bajden, saopštio je danas da je pokrenuta federalna istraga protiv njega zbog  poreza.

Hanter se oglasio saopštenjem i istakao je da će istraga utvrditi da je nevin.

- Saznao sam juče po prvi put da tužilaštvo istražuje moje poreze. Ovo shvatam vrlo ozbiljno i siguran sam da će profesionalna i objektivna istraga utvrditi da sam poslovao legalno - naveo je Hanter u saopštenju za medije, a prenosi "Daily Mail".

Spavao sa bratovom udovicom, napravio dete striptizeti

Hanter Bajden (50), sin demokratskog kandidata za predsednika SAD Džoa Bajdena, prethodnih godina bio je upleten u brojne skandale.

Tako je pre pet godina otpušten iz mornarice zbog uzimanja kokaina, razveo se od žene koja tvrdi da je sav njihov novac potrošio na drogu i prostitutke, živeo sa bratovom udovicom i napravio dete striptizeti.

Hanter se našao u žiži javnosti pred predsedničke izbore u SAD, pošto su imejlovi koji su procureli iz njegovog laptopa. Naime, podaci su došli u javnost pošto je odneo kompjuter na popravku, a informacije su navodno pokazale da je Hanter svog oca Bajdena predstavio gasnoj kompaniji u Ukrajini, malo pre nego što je tadašnji potpredsednik SAD "pritisnuo" vladu zemlje da otpusti tužioca koji istražuje njegovu firmu.

Video: Obećavam da ću biti predsednik koji neće deliti ljude: Pobednički govor Bajdena!

(Telegraf.rs)