Srbin opljačkao crkvu u Italiji, uhvaćen iza prvog ćoška: Dedu prevario za čas i uzeo novac sa ikone

Policija privela državljanina Srbije (40) zbog sumnje da je na prevaru odneo novac iz crkve

Foto-ilustracija: Shutterstock

Policija u Italiji uhapsila je državljanina Srbije (40) zbog sumnje da je prevarom jednom starijem sugrađaninu okruga Fjuđi u crkvi uzeo 50 evra, a potom je sa ikone ukrao još nekoliko desetina evra.

Srbin je, kako prenose mediji, ušao u crkvu Santa Marija del Kole i crkvenjaku (75) rekao da mu je iz Vatikana uplaćena pomoć u iznosu od 50 evra i da treba da preuzme taj novac. On je rekao da je paroh o svemu obavešten i da ga je poslao u crkvu da uzme pare. Vremešni crkvenjak nije dugo razmišljao, već je odmah iz kase izvukao 50 evra i predao čoveku u ruke, a Srbin je usput uspeo da pokrade i nekoliko desetina evra koji su bili ostavljeni kao prilog u bogomolji.

Još dok se Srbin molio, ckrvenjak je shvatio da je prevaren i alarmirao je policiju. Patrola je stigla u roku od par minuta, a Srbin je krenuo da beži. Prevarant je uhvaćen nedaleko od crkve, a kod njega je pronađen i novac.

Proverom je ustanovljeno da je i ranije privođen zbog sitnih krađa i prevara i odmah je sproveden u istražni pritvor. Sudija mu je odredio zabranu ulaska na teritoriju okruga u naredne tri godine.

Video: Uhapšena srpska banda koja je pljačkala vozače na putevima u Španiji

(Telegraf.rs)