Britanci deportovali 21 Albanca, u pitanju su dileri droge i gangsteri

Među Albancima koji su proterani u Tiranu je Ajron Hiseni, koji je služio osam godina zatvora zbog zaplene kokaina u Londonu vredne više od pet miliona evra

Foto: Pixabay

Vlasti u Velikoj Britaniji deportovale su 21 državljanina Albanije, a prema pisanju ostrvskih medija, među njima su dileri droge i naoružani gangsteri.

Kako navodi “The Sun”, robijaši, koji su ukupno “skupili” 75 godina robije, stavljeni su na let za prestonicu Albanije, Tiranu.

Prema pisanju ovog lista, u narednim nedeljama očekuje se da još tuce stranaca koji su osuđeni za zločine u Britaniju budu deportovani.

- Za opasne strane kriminalce nema mesta u našem društvu - izjavila je državna sekretarka Priti Patel

Prema pisanju “The Sun”, među Albancima koji su deportovani u Tiranu je Ajron Hiseni, koji je služio osam godina zatvora zbog zaplene kokaina u Londonu vredne više od pet miliona evra. Takođe, 19-godišnji Agim Isufi osuđen je na 20 meseci robije zbog fabrike kanabisa.

Početkom meseca, 20 stranih osuđenika deportovano je pošto su odslužili kazne u Britaniji. Prema pisanju ovog lista, više od 6.400 osoba proterano je od 2019. godine iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Video: Bahati mladi Albanci divljali kolima po raskrsnici grčkog letovališta

(Telegraf.rs)