Otac silovao bebu, pustio je da umre da bi se dopisivao na Instagramu: Dete našli u krvavim pelenama

* Desetomesečnu ćerku prvo snažno udario po glavi, a potom silovao * Dok je dete umiralo, on se dopisivao na društvenim mrežama

Foto: Facebook/Erica R. Scruggs

Austin Stivengs (29) uhapšen je zbog sumnje da je silovao svoju desetomesečnu ćerkicu Zaru, a potom je pustio da umre da bi se dopisivao sa ženama na društvenim mrežama.

Policija je upala u njegov stan u Pensilvaniji 3. oktobra u 22:40 časova, a bebu su našli u krvavim pelenama. Devojčica nije davala znake života. Zara je hitno transportovana u bolnicu gde su lekari samo mogli da konstatuju smrt.

Kako prenose mediji, Austin je nakon svirepog silovanja guglao "kako da znaš da je beba mrtva" i istovremeno se dopisivao sa dve žene na Instagramu.

- Stivens se sumnjiči da je bebi zadao teške povrede u predelu glave, a potom da se seksualno iživljavao nad nemoćnim detetom - saopštili su iz policije.

Njemu se na teret stavlja i svesno ugrožavanje detetovog života, jer "iako je bio svestan da joj je naneo povrede koje mogu biti opasne po život, nije pozvao medicinsku pomoć".

Osumnjičeni je imao združeno starateljstvo sa majkom male Zare, koja se tih dana preseljavala u novu kuću. Majka je u šoku zbog svega što se dogodilo, kao i njeni roditelji.

- Nikad, niko nije mogao ni da posumnja da je sposoban ovako nešto da uradi - rekao je deda devojčica.

Zara je sahranjena u subotu, a njenom ocu je određen pritvor uz kauciju od milion dolara.

(Telegraf.rs)