UZNEMIRUJUĆE Građani snimili tinejdžera kako puca u ljude na protestu u SAD: Oglasila se žrtva

Muškarac koji je preživeo napad poručio je da mu je žao što nije ubio Ritenhausa

Haos u SAD koji je nastao na protestima zbog upucavanja Afroamerikanca Džejkoba Blejka već danima zaokuplja pažnju svetske javnosti, a sada su se pojavili uznemirujući snimci na kojima se vidi trenutak u kom tinejdžer Kajl Ritenhausa upucava jednog od učesnika protesta.

Ritenhaus (17) je u utorak izašao na ulice sa automatskom puškom i "štiteći građane" otvorio je vatru i upucao troje ljudi, od kojih je dvoje podleglo povredama. Mladić koji je preživeo napad Ritenhausa kaže da žali što ga nije ubio.

Naime, Gejdž Groskrauc je jedini preživeo kada je Ritenhaus otvorio vatru na njegove prijatelje u gradu Kenoša u Viskonsinu tokom protesta. Groskrauc je gledao kako mu tinejdžer upucava drugare, a potom i trenutak u kom pada na zemlju. Razjaren, izvukao je pištolj koji je držao za pojasom, spreman da ubije Ritenhausa. Međutim, odlučio je da se povuče. U sledećem trenutku tinejdžer je podigao glavu i upucao Groskrauca u biceps.

Građani koji su se zatekli na protestu snimili su trenutak pucnjave, a snimak se sada munjevito deli na društvenim mrežama.

UPOZORENJE: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

- Sad sam pričao sa Gejdžom. Rekao je da mu je jedino žao što nije povukao obarač pre nego što je mali zapucao - napisao je Džejkob Maršal, prijatelj ranjenog Groskrauca na društvenim mrežama.

Podsetimo, Kajla Ritenhausa terete za dvostruko ubistvo. Mladić je uhapšen i nalazi se u pritvoru. Pre nego što je lišen slobode medijima je izjavio da je naoružan izašao na ulicu da bi "štitio građane".

Naknadno je otkriveno da je veliki zaljubljenik u oružje, pristalica Donalda Trampa i da je bio član mladih kadeta policije jer je oduvek želeo da postane policajac.

(Telegraf.rs)