Srbin, serijski silovatelj koji je u Berlinu davio svoje žrtve, postao otac: Žena tvrdi da je nevin

Sinišina verenica Milijana na društvenim mrežama objavila lepe vesti

Foto: Nemačka policija

Siniša K. (29), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je silovao nekoliko žena na području Berlina, postao je otac.

Njegova verenica Milijana M. se na društvenim mrežama pohvalila da je postala majka devojčice.

Podsetimo, Sinišu je nemačka policija jurila nedeljama, nakon što je više žena prijavilo silovanje. Napadi su počeli 12. juna, samo tri dana nakon što se trudna Milijana vratila u Srbiju da se porodi.

Prethodno je sa Sinišom boravila u Nemačkoj sedam meseci.

Ona je za Nemačke medije rekla da veruje u nevinost svog verenika.

- On nije kriv. Neko pokušava da mu smesti. Prema meni je bio divan, živeli smo zajedno, slagali smo se - rekla je svojevremeno Milijana za medije.

Uvlačio žrtve u zamku

Siniša je uhapšen sredinom jula nakon višenedeljne potrage. Veruje se da je silovao čak sedam žena.

Zvaničnici su obelodanili detalje monstruoznih zločina, kao i kako je mamio svoje žrtve.

Posle prvih krivičnih dela, postojali su dokazi da su obrasci zločina bili vrlo slični - rekla je Norma Šurman, šef Odeljenja za seksualne zločine Policijske uprave u Berlinu.

Uhapšeni Srbin je, prema rečima istražitelja, razgovarao sa potencijalnim žrtvama, veoma prijatno u početku, uglavom ujutru kada su one bile napolju.

- Nakon što bi razgovarao sa žrtvom, zgrabio ju je i davio kako bi demonstrirao moć, a onda bi je odvukao sa staze. Koristio je nasilje tako da žene nisu plakale ili dozivale u pomoć - rekao je istražitelj.

Foto: Printscreen/Youtube/WELT

Prva njegova žrtva bila je maloletnica, a Srbin je, prema rečima tužiteljke Katrin Frauenkron, koristio različita opasna oruđa u tri posebno teška silovanja. Nije želela da iznosi detalje. Nasilje je bilo toliko veliko da su žene bile zastrašene.

Potraga je usledila pošto je u napao jednu devojku dok je džogirala tokom prepodneva u Potsadmu, gradu u blizini Berlina. Policija je u poteri angažovala dronove, policijske pse i helikopter.

Tokom operacije koristili smo helikopter sa termalnim kamerama. Osumnjičeni je uhapšen u Berlinu oko 20 sati uveče - rekli su iz policije.

Kako je saopšteno, čak 60 policajaca učestovalo je u operaciji hvatanja serijskog silovatelja, zajedno sa psima, brodovima, konjicom i helikopterom.

Zbog silovanja robijao i u Srbiji

Siniša K. već je ležao u zatvoru u Srbiji, zbog silovanja maloletnice u Zrenjaninu 2012. godine.

Siniša je, baš kao što je to činio i sa svojim žrtvama u Nemačkoj, maloletnicu presreo na uglu ulica Obala Pionira i Skerlićeve u Zrenjaninu, upitavši je koliko ima sati. Nakon što je dobio odgovor, nastavio je da se kreće ulicom, a posle pet, šest minuta, potpuno iznenada, vratio se i nasruo na nesrećnu maloletnicu s leđa.

Kako saznajemo, manijak je devojčicu oborio na zemlju, stavio joj ruku na usta i zapretio joj da ne viče i ne brani se ili će je "izbosti nožem i baciti u Begej".

Podmuklo je devojčici rekao i da ga je drugi mladić unajmio da je otme i naredio joj da krene sa njim pored reke Begej... Preplašenu devojčicu gurnuo je sa staze, rekao joj da čučne, a onda je obljubio.

Video: Policija uhapsila čoveka osumnjičenog za silovanje

(Telegraf.rs)