Dečak (4) pronađen živ u ruševinama zgrade u Indiji, iza njega ostalo zatrpano na desetine ljudi

13 osoba je poginulo, vlasti su u početku strahovale da je pod ruševinama 200 ljudi, ali su kasnije umanjile broj jer mnogi stanari nisu bili kod kuće u vreme nesreće

Spasioci su u utorak izvukli četvorogodišnjaka iz ruševina stambene zgrade, koja se urušila dan ranije na zapadu Indije, prilikom čega je poginulo 13, a još se traga za više desetina ljudi.

Okupljeni građani, koji su posmatrali akciju spasavanja u Mahadu, počeli su da aplaudiraju kada je dečak izvučen na površinu i na nosilima unet u vozilo hitne pomoći, javlja Hina. 

Predveče su tela 13 osoba pronađena u ruševinama zgrade sa 47 stanova, rekao je Sačidanand Gavde, portparol Nacionalnih snaga za upravljanje katastrofama.

Desetine ljudi je još zatrpano, ali niko tačno ne zna koliko ih je -rekao je za AFP čelnik policije u Mahadu, 120 km južno od Bombaja, koji je hteo da ostane anoniman.

Vlasti su u početku strahovale da je pod ruševinama 200 ljudi, ali su kasnije umanjile broj jer mnogi stanari nisu bili kod kuće u vreme nesreće.

Tačan uzrok rušenja zgrade tek treba da bude utvrđen, ali je od ranije poznato da su u Indiji mnoge zgrade lošeg kvaliteta, naročito u siromašnijim četvrtima. 

Video: Pas nađen živ ispod ruševina mesec dana posle uragana Dorijan

(Telegraf.rs)