Drama srpskih građevinaca u Minhenu: Moraju da plate kaznu od 2.000€, preti im proterivanje

Tužilac je naredio oduzimanje pasoša i odredio paprenu novčanu kaznu za svakog Srbina koji je uhvaćen da radi bez dozvole

Foto: Pixabay.com

Policija u Minhenu privela je deset državljana Srbije jer su radili na jednom gradilištu iako im je istekla privremena radna dozvola.

Prilikom inspekcije radnici su uhvaćeni kako vrše radove na elektroinstalacijama u objektu, a prilikom pregleda dokumenata ustanovljeno je da rade za firmu iz Srbije, ali da im je radna dozvola istekla krajem juna.

Kako navode nemački mediji, srpski državljani su došli u zemlju početkom godine i imali su privremenu radnu dozvolu na šest meseci koja im je izdata na osnovu ugovora o radu koji imaju sa srpskom kompanijom. Oni su nakon isteka dozvole 30. juna napustili zemlju, ali su se početkom jula ponovo vratili u Nemačku i nastavili da rade bez papira.

Oni su otkriveni 6. avgusta kada je inspekcija rada vršila rutinsku kontrolu na gradilištu. Prvo su krenuli da ispituju jednog radnika, a potom drugog i na kraju otkrili da čak njih 10 nema nikakve papire. Njima su odmah oduzeti pasoši, a tužilac je odredio 2.000 evra kazne za svakog od njih.

Njima se na teret stavlja ilegalan boravak u zemlji, a epilog ove istrage mogao bi da bude proterivanje iz Nemačke i višegodišnja zabrana ulaska.

Video: Drama na Horgošu: Sanitet se probijao kroz gužvu, a onda ugledao izbezumljenog oca kome se sin gušio

(Telegraf.rs)