"Šta će Greta Tunberg na panelu o korona virusu? Sramota za CNN"

Na panelu CNN o korona virusu jedna od učesnica je 17-godišnja Greta Tunberg

Foto: Tanjug/AP

Nedugo nakon što je CNN objavio da će 17-godišnja klimatska aktivistkinja Greta Tunberg učestvovati na panelu o korona virusu zajedno sa ekspertima kenuo je niz napada na društvenim mrežama.

Među prvima je reagovao sin predsednika SAD Donalda Trampa.

- Greta Tunberg već ima zavidnu karijeru da je kao tinejdžerka sad i specijalista za zarazne bolesti, epidemiolog i vodeći glas kada je reč o klimatskim promenama. Prosto impresivno - naveo je Donald Tramp Junior.

On nije bio usamljen, a na ovo su reagovali i brojni novinari.

Saradnica "Skaj njuza" Džema Tognini rekla je da je "sramota" što je tinejdžerka uključena u debatu.

- Sramota za CNN, sramota sa čelnike programa zbog toga što su mislili da je u redu da 17-godišnja aktivistkinja o klimi učestvuje na panelu o pandemiji - rekla je ona.

Ipak, neki su stali i u odbranu Tunebergove, a među njima i "Gardijan". Ovaj list navodi da Greta teško da je ekspert za korona virus, ali da je ona kao svetski poznata aktivistkinja već govorila o pandemiji i kako bi ona trebalo da utiče na naš odgovor na klimatsku krizu u post-pandemijskom svetu.

Takođe, ona je koristila društvene mreže kako bi obaveštavala ljude o pandemiji nakon što je i sama imala blage simptome krajem marta posle putovanja po Evropi.

Da nije nje na panelu, u kom učestvuju doktor Sandžej Gupta (50) i Anderson Kuper (52), Karlin Sebelius (71), bivši ministar zdravlja, bivši direktor Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Ričard Beser (60), prosek godina učesnika bio bi 58.

"Gardijan" piše da ima smisla imati i mlađi glas koji ima uticaj na panelu.

Video: Lice i naličje progresa i ekologije: Razvijene zemlje e-otpadom truju Afriku

(N. Z.)