Strašne slike beba koje su ostale bez majki u terorističkom napadu na bolnicu

Još nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, mada vlada tvrdi da su ga izveli talibani

Foto: Tanjug/AP

U terorističkom napadu na porodilište u Avganistanu poginulo je najmanje 24 ljudi, uključujući i dva novorođenčeta, a fotografije mališana koji su ostali bez majki obišle su svet.

Do strašnog napada došlo je pre nekoliko dana kada su najmanje tri napadača, prerušena u policajce, upala na odeljenje u bolnici u Kabulu i otvorila vatru.

Oko desetak ljudi je ranjeno, a više od 100 žena i beba izvučeno je iz bolnice pre završetka napada u utorak, saopštilo je avganistansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Napad na porodilište je bio jedan u nizu zločina od utorka, u kojima je poginulo više od 60 ljudi, razbijajući krhki mir u zemlji i izazivajući široku osudu počinilaca.

Oni koji su napali bolnicu ubijeni su, rekle su vlasti, ali još uvek nije sigurno da li i kojoj pobunjeničkoj grupi pripadaju.

Još niko nije preuzeo odgovornost za napad Foto: Tanjug/AP

Vlada Avganistana kaže da iza napada stoje Talibani, ali militantna organizacija koja je jednom upravljala zemljom negirala je umešanost, što je podstaklo spekulacije da možda Islamska država stoji iza njega.

IS je preuzeo odgovornost za samoubilački napad na sahrani u istočnom Nangaharu u centralnom Avganistanu istog dana, u kojem je ubijeno 32 ljudi.

Video: Napad na bolnicu u Kabulu: Čule se snažne eksplozije

(Telegraf.rs)