Nataša je osam godina trpela zlostavljanje, suprug je silovao nekoliko sati pre porođaja

Natašin bivši muž trenutno izdržava zatvorsku kaznu u Velikoj Britaniji zbog zlostavljanja supruge, a ona je našla svoju “sigurnu luku” u naručju drugog muža, sa kojim ima i dete

Foto ilustracija: Shutterstock

Nataša iz Velike Britanije osam godina je živela u konstantnom teroru od strane supruga, čoveka u koga bi trebalo da ima najviše poverenja.

Imala je samo 17 godina kada je upoznala budućeg muža, ali su se stvari pogoršale. Kako kaže, zlostavljanje je bilo toliko užasno da ju je muž silovao samo nekoliko sati pre nego što će roditi njihovo drugo dete.

Nataša je opisala da ju je svakodnevno maltretiranje lomilo sve više i više.

- Bio je čudovište koje je kontrolisalo sve. Pod plaštom ljubavi, učinio je da manipulacija i izolacija budu nešto sasvim normalno i deo naše svakodnevice - kazala je Nataša (31) za “Miror”.

Kako kaže, muž joj je zabranio da radi zato što je želeo da bude jedini koji će je izdržavati. Rekao je da time želi da joj pokaže koliko je voli. Čak je jednom prilikom svalio na nju krivicu što se predozirao.

- Bila sam na žurci, a onda me je pozvao i rekao da se predozirao. Kako je objasnio, za to sam bila kriva, jer nisam bila kod kuće sa njim - objasnila je ona.

Nataša ističe da, pored fizičkog, bila je žrtva mentalnog zlostavljanja koje je uništilo njeno pouzdanje i navelo je da misli da ne može da napusti nasilnog partnera.

- Hodala sam kao po jajima i promenila ponašanje kako bih mu udovoljila. Trebalo mi je mnogo vremena da shvatim da me suprug ponižava, povređuje i manipuliše sa mnom koristeći kontrolu i zlostavljanje. Silovao bi me, a onda sledeće jutro bi se ponašao kao da se ništa nije desilo i da je sve normalno - priča 31-godišnja žrtva porodičnog nasilja.

Dolazak dece promenio je sve

Ona je istakla da je kada su došla deca promenila način na koji gleda na stvari.

- Kada smo dobili decu, proradio mi je instinkt samoodržanja. Želela sam da odem, ali nisam znala da li je to bezbedno, a suprug je pretio da će ubiti decu ukoliko pokušam da ga napustim - priča Nataša.

Ona je ipak skupila hrabrost i 2015. godine kontaktirala centar za podršku žrtvama porodičnog nasilja i prijavila je muža.

- Prijavila sam da me je muž zlostavljao fizički, psihički i seksualno i policiji, a uz pomoć centra, uspela sam da ponovo izgradim sopstveni život - objasnila je Nataša.

Natašin bivši muž trenutno izdržava zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja supruge, a ona je našla svoju “sigurnu luku” u naručju muža Bena, sa kojim ima i dete.

Video: Italijani silovali pijanu Britanku, pa čestitali jedan drugom

(Telegraf.rs)