Trudnica obolela od korona virusa nije bila svesna da se porodila: "Probudila sam se bez stomaka"

Žena se porodila dok je bila u veštački indukovanoj komi

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Angela Primačenko (27) iz Vankuvera, koja je obolela od korona virusa, porodila se a da toga nije ni bila svesna.

Nju su, naime, lekari morali da uvedu u indukovanu komu, jer je bolest uzela maha. Tek kada se probudila, shvatila je da stomaka nema.

Angela je simptome virusa u početku prepisivala alergiji, ali je onda odlučila da se testira.

- Naravno da niko, a ponajmanje ja, nije očekivao da ću se razboleti. Ono što sigurno nisam očekivala jeste da ću se poroditi u ovom stanju - rekla je Angela za NBC, prenosi Independent.

Ona kaže da je bila u potpunom šoku kada se probudila iz kome.

- Nakon svih lekova i svega probudila sam se i shvatila da mi je stomak nestao. To je bio potpuni šok - priseća se Primačenko.

Ona je prve simptome počela da oseća 22. marta, kad je bila u 33. nedelji trudnoće.

Međutim, nakon testiranja primljena je u bolnicu i njeno stanje se dramatično pogoršalo. Ubrzo je bila nakačena na respirator.

Kako bi bebu sačuvali, lekari su je uveli u veštačku komu... Iz kome su je probudili 6. aprila i tada je shvatila da su je u međuvremenu porodili.

Angela je otpuštena za vikend iz bolnice, ali njena ćerkica Ava i dalje se nalazi na Odeljenju intenzivne nege na neonatologiji.

Ćerkicu još nije držala na rukama, ali je videla bebu uz pomoć video četa. Lekari su joj rekli da beba nema korona virus, a testovi su potvrdili da njena starija ćerka i suprug takođe nisu zaraženi.

Ona je rekla da je porodica odahnula tek kada je izašla sa intenzivne nege.

- Svi su stajali na hodniku i aplaudirali. Ne mogu da vam opišem taj osećaj, taj trenutak kada znate da ste bezbedni, da napuštate intenzivnu negu i idete na bolničko odeljenje - kaže Angela.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Lekari kao da idu u rat: Pretužni snimci intenzivne nege u Barseloni

(I. N.)