Grčka obezbedila specijalan let za povratak svojih državljana iz Srbije

​Prema spisku Ambasade, kompanija ''Aegean Airlines'' direktno kontaktira svakog prijavljenog za povratak u Grčku

Foto: Tanjug/AP

Danas će sa beogradskog aerodroma poleteti specijalni avion za Grčku, koji je ova zemlja obezbedila za svoje državljane, koji su odlučili da se za vreme epidemije korona virusom vrate u domovnu, ali i za naše državljane koji u Grčkoj imaju regulisan boravak.

Vanredni, specijalni let avioprevoznika ''Aegean Airlines'' za Atinu, u cilju povratka grčkih državljana koji su izražili želju za istim imaće broj leta A3 4193, a poletanje je planirano u 11.20 po našem vremenu. Očekivano vreme dolaska u Atinu je u 13:50 (po grčkom vremenu), navode u Ambasadi Grčke.

​Prema spisku Ambasade, kompanija ''Aegean Airlines'' direktno kontaktira svakog prijavljenog za povratak u Grčku, u vezi sa rezervacijom i izdavanjem karte. Komunikaciju obavlja zaposleni kompanije ''Aegean Airlines'' telefonskim putem.

- ​Napominjemo takođe da radi efikasnije i sigurnije usluge putnici treba da budu na beogradskom aerodromu ''Nikola Tesla'' sutra (nedelja) u 09.00. ​Kada stignu u Grčku moraće da ostanu u obaveznoj kućnoj izolaciji 14 dana. Kada je reč o prtljagu, važi sve što važi i za regularne letove. ​U avion će biti prihvaćeni svi grčki državljani, evropski državljani, kao i srpski državljani koji imaju regulisan boravak u Grčkoj - navode u Ambasadi.

​Nema potrebe da oni koji su već poslali podatke zovu ponovo Ambasadu. Upisani su u spisak i Aegean Airlines će ih telefonskim putem kontaktirati.

Kompanija Aegean Airlines nastavlja da poziva putnike kako bi obavila neophodnu kupovinu karte za let.

(Telegraf.rs)