Đubretar pronašao decu kako spavaju u kontejneru: "Da nisam pogledao završili bi u kamionu"

Šesto čulo đubretara spaslo dvoje mališana sigurne smrti

Dvoje mališana iz Velsa u poslednjem trenutku spasena su sigurne smrti, pošto su pronađeni kako spavaju u kontejneru neposredno pre pražnjenja.

Dečaka i devojčicu koji nemaju više od 10 godina u kontejneru je zatekao đubretar koji se spremao da nakači kontejner na kamion. Višedecenijsko iskustvo i šesto čulo nagnali su ga da "zaviri" u kontejner pre nego što krene da prazni smeće.

- Kao da mi je šesto čulo radilo i nateralo me da pogledam u kontejner pre nego što sam ga nakačio na kamion. Nisam mogao da verujem svojim očima. Unutra su mirno spavali dečak i devojčica, nemaju više od 9, 10 godina - rekao je Dejv Pajn (65).

On kaže da je dečicu probudio, ali da nije uspeo da im pomogne, jer su u panici pobegli od njega.

- O svemu sam obavestio policiju i Centar za socijalni rad, ali ne znam gde su deca, nisam dobio povratnu informaciju - kaže Pajn.

Vremešni đubretar ne sme ni da zamisli šta bi se dogodilo da nije pogledao u kamion. Deca bi sa sve smećem završila u drobilici, a potom na deponiji.

U Velsu je u proteklih pet godina prijavljeno čak 7 smrtnih slučajeva u ovakvim situacijama. Beskućnici bi se zavukli u kontejner da spavaju, a potom bi tragično stradali u kamion, jer ih vozači i đubretari često ne vide ispod kartona i kesa.

- Uvek pogledam pre nego što krenemo u pražnjenje. Nisam mnogo puta našao nekog, ali jesam nalazio tragove da je neko spavao u kontejneru. Najčešće to bude u kontejnerima u blizini poslovnih zgrada ili nekog tržnog centra - kaže Pajn.

Video: Glupavi klinac i njegov drugar su se igrali oko podzemnog kontejnera a onda se desio magičan trik

(Telegraf.rs)