Otac koji je ubio ćerku provešće 20 godina iza rešetaka: Izbo je 8 puta u njenom "mercedesu"

Sudija Vrhovnog suda je rekla da je ubistvo "katastrofalno kršenje odnosa između oca i ćerke"

Foto: Instagram

Muškarac iz Adelejda u Australiji, koji je ubio svoju 20-godišnju ćerku tako što ju je izbo osam puta u napadu besa, provešće najmanje 20 godina u zatvoru, piše Dejli mejl.

Petrit Lekaj (49) zadavio je i izbo ćerku Sabrinu osam puta u njenom "mercedesu" u blizini porodičnog doma u julu prošle godine.

Sudija Vrhovnog suda Triš Keli u utorak mu je izrekla doživotnu kaznu uz obavezni minimum od 20 godina.

Keli je rekla da je ubistvo "katastrofalno kršenje odnosa između oca i ćerke".

Foto: Instagram

Ona je dodala da je nasilna reakcija oca na ćerkino rekreativno konzumiranje droge "ironična", s obzirom na to da je prethodno proveo više od četiri godine u zatvoru zbog trgovine drogom.

- Čini se dovoljno jasnim iz dokaza da su vas drskost ćerke tog dana i njen odgovor na vaš gnev razljutili i izgubili ste strpljenje do tačke u kojoj ste je uboli osam puta. U tih nekoliko trenutaka istovremeno ste uništili i svoj život kao i Sabrinin. Takođe ste zauvek promenili živote svakog člana porodice, supruge i mladog sina. Moraćete da živite s tim posledicama celog života - rekla je sudija.

Petrit Lekaj, inače dobro poznat član albanske zajednice u Adelejdu, vozio je ćerku po hranu, a sa sobom je kobne noći poneo i nož dugačak 15 centimetara.

Dok su bili u luksuznom vozilu, koji je inače otac poklonio ćerki za rođendan, došlo je do svađe zbog Sabrininog načina života i povremenog konzumiranja droge.

Petrit je tvrdio da njegova ćerka odbacuje svoj život, a kada mi je odgovorila da je "nije briga", izvadio je nož kako bi je uplašio.

Foto: Instagram

Međutim, dok je devojka gledala kroz prozor, on ju je ubo u stomak.

Dok je vikala u pomoć, otac ju je zadavio a onda izbo još sedam puta.

Njeno telo pronađeno je u "mercedesu", a pored nje bio je njen otac.

(Telegraf.rs)