Ovo je napadač iz Londona koji je izbo 3 ljudi: Skoro izašao iz zatvora, bio pod nadzorom policije

Policija je napad okarakterisala kao teroristički incident povezan sa islamističkim ekstremizmom

Foto: MET Police

Muškarac, kojeg je upucala policija nakon što je izbo troje ljudi na ulici u Londonu, nedavno je izašao iz zatvora gde je odslužio kaznu za teroristička dela, piše BBC. Skaj njuz je objavio da je u pitanju Sudeš Aman.

On je bio pod aktivnim policijskim nadzorom u trenutku napada, za koji policija veruje da je teroristički incident povezan sa islamističkim ekstremizmom.

Prema saopštenju policije, on je imao lažan uređaj privezan za telo.

- Pronađena je naprava, vezana sa telo osumnjičenog, i na lice mesta izašli su specijalisti. Postavljeni su kordoni i ubrzo je utvrđeno da je reč o lažnoj napravi - navodi se u saopštenju londonske policije na Tviteru.

Tri osobe su povređene u napadu, od kojih je jedna životno ugrožena.

Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije Boris Džonson rekao je da će vlada u ponedeljak objaviti dalje planove za "fundamentalne promene sistema za postupanje sa osuđenima za teroristička dela".

Da podsetimo, pucnji su se čuli danas oko 14 sati u južnom Londonu.

Prema pisanju medija, napadač je ušao u radnju i počeo nožem da bude ljude. Nakon toga je izašao napolje i izbo ženu, piše BBC.

Foto: Tanjug/AP

Svedoci su ispričali da su čuli tri pucnja a onda videli muškarca kako leži na ulici ispred apoteke, dok su mu naoružani policajci prilazili i upozoravali građane da se pomere nazad.

Policija je nakon toga saopštila da je muškarac, kojeg su upucali, proglašen mrtvim, a napad je okarakterisala kao "incident povezan sa terorizmom".

Kan: Teroristi pokušavaju da nas podele, nećemo im dozvoliti

- Teroristi pokušavaju da nas podele i unište naš način života, a mi u Londonu im nikada nećemo dozvoliti da u tome uspeju - poručio je danas gradonačelnik britanske prestonice Sadik Kan.

Gradonačelnik Londona je na Tviteru objavio saopštenje u kom je zahvalio policiji i pripadnicima bezbednosne i službi za vanredne situacije zbog brzog i hrabrog odgovora.

Foto: Tanjug/AP

- Oni su zaista najbolji među nama - poručio je Kan, dodajući da je u kontaktu sa komesarom policije i lokalnim predstavnicima.

Kan je pozvao građane da prate objave policije, kao i da joj se obrate ukoliko imaju neke informacije u vezi sa incidentom.

Video: Trenutak u kome su ruski specijalci likvidirali teroristu u Moskvi

(Telegraf.rs)