Internet se sprda sa Megzitom, pršti crni humor: "Žao mi je zbog saobraćajke koju je imala Megan"

Nakon odluke princa Harija i njegove supruge Megan Markl, društvene mreže "vrcaju" od humora

Foto: Tanjug/AP

Dešavanja u Bakingemskoj palati privukla su veliku pažnju poslednjih dana, što svetskih medija, što javnosti širom sveta.

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl odlučili su da se odreknu svojih kraljevskih dužnoti kako bi vodili nezavisan život.

Kraljica Elizabeta juče se obratila javnosti posle sastanka kraljevske porodice, i pozdravila “"konstruktivne" razgovore sa višim članovima porodice o budućnosti Harija i Megan. Takođe, u saopštenju koje je objavila Bakingemska palata, stoji da, iako porodica podržava odluku vojvode i vojvotkinje od Saseksa da se odvoje, moraće da postoji i “vreme tranzicije”.

Naravno, ubrzo pošto se pojavila informacija o tome da posle Bregzita (izlaska Velike Britanije iz Evropske unije), na snagu stupa i popularno nazvani “Megzit” (odnosno napuštanje dužnosti krune Harija i Megan), korisnici društvenih mreža utrkivali su se ko će da napravi bolju šalu na račun kraljevske porodice.

Bilo je tu i neslanih šala koje su aludirale da će Megan Markl završiti i kao njena pokojna svekrva, princeza Dajana.

Fotografija kraljice kako sa oružjem u rukama traži Megan po gradu nasmejala je mnoge, a urnebesne su bile i reakcije na parodiju kako se vojvotkinja od Saseksa pakuje dok napušta palatu.

Naravno, nisu izostale ni čuvene "keep calm" fotografije na kojima su glavni akteri princ Hari i njegova draga supruga.

Tvitovi i postovi na Instagramu ređali su se jedan za drugim, a mnogo je bilo onih koji prikazuju kraljičine "zle poglede" navodno upućene vojvodi i vojvotkinji od Saseksa.

Naravno, odmah su se dosetili kako bi izgledao poster za film o sagi Megzit.

A bilo je i šala na račun toga koliko je kraljica zaista moćna i kako sve može da ucenjuje svog unuka.

Bilo je tu i baš crnog humora

Bilo je tu i neslanih šala, te je internetom kružila fotografija vojvoda i vojvotkinje od Saseksa, a na kojoj je ispisano "Tako mi je žao zbog saobraćajke koju je imala Megan", aludirajući na 1997. godinu, kada je u udesu u Parizu poginula lejdi Dajana.

Tada se pričalo da je ona izvazvala gnev zbog razvoda od princa Čarlsa, te su kružile teorije zavere da iza njene smrti stoji kraljevska porodica.

Šale i na račun kraljice Elizabete

Ostrvski mediji budno su pratili jučerašnji sastanak kraljevske porodice, a Megzit je dao inspiraciju korisnicima društvenih mreža da se našale i na račun kraljice Elizabete II (93).

Tako je jedan korisnik u pozadini snimka kako kraljica vozi džipa, montirao pesmu Tupak Šakura (2Pac), te je izgledalo kao da je odvalila rep muziku tokom vožnje

(M. Lj.)