Hari i Megan doneli radikalnu odluku o povlačenju

Nastaviće da podržavaju britansku kraljicu

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, rešili su da se povuku kao stariji članovi kraljevske porodice i postanu finansijski nezavisni.

Kako su naveli u saopštenju, oni žele da rade da bi bili nezavisni, dok će nastaviti da u potpunosti podržavaju kraljicu Elizabetu II.

Kako su naveli u saopštenju: "Posle mnogo meseci preispitivanja, odabrali smo da ove godine otpočnemo proces tranzicije, da odigramo progresivnu novu ulogu u okviru ove institucije. Nameravamo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo da bismo postali finanijski nezavisni, dok nastavljano da u potpunosti podržavamo Njeno veličanstvo kraljicu. Uz vaše ohrabrenje, posbeno tokom prethodnih nekoliko godina, osećamo da smo spremni da načinimo ovo prilagođavanje."

Život na relaciji Severna Amerika - Velika Britanija

- Planiramo da vreme provodimo na relaciji Velika Britanija - Severna Amerika, nastavljajući da ispunjavamo naše dužnosti prema kraljici i Komonveltu. Ova geografska ravnoteža omogućiće nam da odgajamo našeg sina uz zahvalnost prema kraljevskoj tradiciji u kojoj je rođen, istovremeno obezbeđujući našoj porodici prostor da se fokusira na sledeće poglavlje, kao što je pokretanje naše humanitarne organizacije.

Foto: Tanjug/AP

- Radujemo se tome da, kad bude vreme, podelimo sve detalje oko ovog uzbudljivog novog koraka dok nastavljamo da sarađujemo sa kraljicom, princem od Velsa, vojvodom od Kembridža i svim relevantnim činiocima. Do tada, prihvatite našu najdublju zahvalnost za vašu stalnu podršku - navodi vojvodski par u saopštenju.

Ovaj potez mladog bračnog para dolazi posle glasina da će se preseliti u Kanadu. Njihova želja da se presele preko Atlantika značiće da će tamo živeti duži deo godine dok će istovremeno preispitivati svoju ulogu u kraljevskom domaćinstvu.

Par se nedavno vratio sa šestonedeljnog odmora koji su proveli u Kanadi, tokom praznika, sa bebom Arčijem u domu vrednom 10,7 miliona funti na ostrvu Vankuver.

Foto: Tanjug/AP

Koliko para poseduju Hari i Megan?

S druge strane, uveliko se priča da će im biti lako da se snađu u novonastaloj situaciji, zbog velikog novca koji već poseduju.

Princ Hari je od majke Dajane nasledio 20 miliona funti, a od kraljice majke sedam miliona. Godišnje on i Vilijam od Elizabete II dobiijaju po četiri miliona funti, što znači da je "težak" preko 30 miliona.

Megan na svom računu ima oko četiri miliona dolara, jer je po epizodi serije "Suits", koju je napustila zbog udaje za princa, zarađivala 50.000 po epizodi. Zaradila je i 150.000 dolara reklamiranjem proizvoda, a od bloga 100.000.

Ukoliko reše da napuste kraljevsku porodicu potpuno, odnosno Hari se odrekne prestola, izgubiće finansijsku pomoć kraljice, ali će zato sami morati da plaćaju obezbeđenje, koje košta milion dolara godišnje.

Video: Da li je Megan Markl trebalo da bude deo kraljevske porodice?

 

(Telegraf.rs / Daily mail)