Deca joj ponudila 11.000 evra i kartu u jednom pravcu: Udovica ostala bez ičega nakon smrti muža

Upoznali su se na Filipinima i venčali nakon dve godine veze

Udovica sa Filipina, kojoj su pastorci nakon smrti supruga nudili oko 11.000 evra i kartu u jednom pravcu kako bi otišla kući, izgubila je pravnu bitku oko podele njegovog bogatstva.

Foto: Facebook

Rosita Hendri (52) udala se za Majkla Hendrija, koji je bio 20 godina stariji od nje, dve godine nakon što su se upoznali na Filipinima 2001. Zajedno su živeli u Suriju u Velikoj Britaniji.

Međutim, usled optužbi za alkoholizam i preljubu, brak je propao i oni su bili u procesu razvoda kada je Hendri umro (70) 2017. godine.

Pre smrti, suprug je izbacio iz testamenta i sve je ostavio deci iz prethodne veze, piše Dejli mejl.

Kada je Rosita otišla kod njih, kako bi se dogovorili o deljenju imovine, rečeno joj je da može da dobije oko 11.000 evra i kartu kući u jednom pravcu.

Ona je odbila tu ponudu, a onda ih upitala da dobije polovinu njegovog imanja vrednog 245.000 evra. Na kraju je ostala bez ičega jer su deca njenog supruga pobedila na sudu.

Na suđenju je Rosita rekla kako je do raskida došlo jer je njen suprug počeo da pije, postao je nasilan i izbacio je iz kuće.

Međutim, Majklova ćerka Doroti ispričala je kako to nije tačno, već je njena maćeha imala aferu zbog koje je njen otac počeo da pije.

Nakon smrti supruga, dobijala je samo oko 70 evra mesečno iz penzionog fonda svog supruga, rekao je sudija.

Sudija je na kraju presudio da će imovina preminulog Hendrija biti podeljena između njegove dece.

(Telegraf.rs)