Sahranjen dečak (7) sa Kosova, koga je zaklala baba nasred ulice u Švajcarskoj (VIDEO)

Nezapamćen zločin odigrao se prošlog četvrtka, kada je žena sačekala da se dečak vrati iz škole, a onda ga napala nožem i ostavila da iskravari na smrt

Dečak Ilijas Mahmuti (7), koga je starica (75) ubila u švajcarskom gradu Bazelu, sahranjen je u Gnjilanu, odakle potiče njegova porodica. Pogrebu je prisustvovalo oko 700 ljudi.

Nezapamćen zločin odigrao se prošlog četvrtka, kada je starica sačekala da se dečak vrati iz škole, a onda ga napala nožem i ostavila da iskravari na smrt.

Dečakova učiteljica, koja je prolazila pored mesta zločina, pronašla je teško povređeno dete u lokvi krvi i odmah pozvala pomoć, ali je mališan umro nakon prijema u bolnicu.

Nedugo posle, 75-godišnja starica iz Bazela se predala policiji rekavši da je napala dete, ali nije otkrila razlog svog čina.

Dečak je ubijen prošlog četvrtka Foto: Facebook

Podsetimo, švajcarski mediji su ubijenom detetu zaštitili identitet tako što su mu promenili ime, te se verovalo da se dečak zvao Mergim L. i da je iz Lipljana.  Ipak, kosovski portali preneli su da je reč o porodici Mahmuti, te da je njegovo pravo ime Ilijas Mahmuti, a da mu familija potiče iz Gnjilana.

Kako prenosi "Blick", koji je ženu nazvao Angela N, starica nije poznavala svoju žrtvu. Otakako joj je muž umro, živela je sama, veoma skromno i povučeno, a njen stanodavac kaže da nikada nije imala posetioce. Izlazila je iz kuće samo u kupovinu i šetnju. Kako piše ovaj list, otkriveno je da je imala novčane probleme i da je dugovala oko 104.000 švajcarskih franaka. Odakle toliki dug, njen stanodavac ne zna.

Njoj je određen pritovor od tri meseca do početka suđenja.

(Telegraf.rs/Blick)