IRA preuzela odgovornost za eksplozivne pakete u Londonu i Glazgovu: Policija u panici jer jedna pošiljka još nije pronađena

Zbog ovih uređaja evakuisane su brojne zgrade

Irska republikanska armija (IRA) je preuzela odgovornost za slanje sumnjivih paketa u Londonu i Glazgovu, saopštili su detektivi koji istražuju uređaje poslate na adrese u ovim gradovima.

IRA se nalazi iza postavljanja eksplozivnih naprava na Univerzitetu u Glazgovu, uključujući i tri transportna čvorišta u Londonu, prema policijskim izvorima.

Osam zgrada evakuisano je 6. marta na Univerzitetu nakon što je sumnjivi paket otkriven oko 10:45 sati 6. marta.

Kontrolisana eksplozija je izvedena nakon što su postrojenja evakuisana u gradskom Vest Endu, saopštila je policija. Službenici za borbu protiv terorizma povezali su slične pakete koji su ranije iste nedelje poslati na tri prometna čvorišta u Londonu, prenosi Sputnjik.

Uređaji su stigli 5. i 6. marta na Univerzitet u Glazgovu, stanicu Vaterlo i zgrade u blizini aerodroma Hitrou i London siti erporta.

Kako navodi britanski "Telegraf", čovek koji tvrdi da je povezan sa IRA, naveo je da ova organizacija preuzima odgovornost za pet poslatih uređaja.

Policija je do sada pronašla četiri pošiljke pa je saopštila da su potencijalne mete upozorene da ostanu u pripravnosti.

VIDEO: Oni deaktiviraju bombe i rizikuju svoj život više od 5000 puta godišnje

(Telegraf.rs)