Pokušaj atentata na predsednika Venecuele: Hteli da ga ubiju dronovima punim eksploziva (VIDEO)

Sedam vojnika Nacionalne garde je povređeno u neuspelom atentatu, naveo je ministar informisanja Venecuele Horhe Rodrigez

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro bio je meta napada tokom televizijskog obraćanja javnosti, naveli su zvaničnici, piše rt.com. Nekoliko dronova sa eksplozivom je aktivirano tokom njegovog govora na vojnoj ceremoniji.

Putin i Erdogan čestitali Maduru pobedu na izborima koje su SAD nazvale "farsom" (FOTO)

Ministar informisanja Venecuele Horhe Rodrigez potvrdio je da je došlo do napada na Madura. Nekoliko dronova je eksplodiralo u blizini lože u kojoj je bio predsednik Venecuele.

- Istraga je pokazala da su eksplozije u stvari bile napad na predsednika Nikolasa Madura - Rodrigez je rekao medijima.

PREDSEDNIK NA SIGURNOM

On je naveo da je Maduro sklonjen na sigurno i da nastavlja sa svojim dužnostima.

Sedam vojnika Nacionalne garde je povređeno u neuspelom atentatu, navodi Rodrigez. Stepen njihovih povreda, za sada, je nepoznat. U video snimku sa mesta događaja vide se Maduro i njegovi saradnici koji stoje pored njega i gledaju u nebo nekoliko sekundi pre nego što je obraćanje prekinuto. Potom se vidi krupan plan okupljenih vojnika, koji su se ubrzo rastrčali.

Rodrigez je naveo da se eksplozija dogodila u 5.41 časova po lokalnom vremenu, a d aje nekoliko letećih naprava oborila predsednička garda.

POZVAO TRAMPA DA MU POMOGNE

Maduro je govorio na obeležavanju 81. godišnjice Bolivarske nacionalne garde, ogranka oružanih snaga Venecuele, kada se incident dogodio.

Maduro je pozvao predsednika SAD Donalda Trampa da mu pomogne u borbi "protiv terorističkih grupa". On je Trampa pozvao u pomoć pošto je za pokušaj atentata okrivio krajnje desne aktiviste iz njegove zemlje koji žive u Americi i Kolumbiji.

"FLANELSKI VOJNICI" PREUZELI ODGOVORNOST ZA NAPAD

Tajni venecuelanski pokret nazvan "Flanelski vojnici" preuzeo je danas odgovornost za pokušaj ubistva Nikolasa Madura.

- Operacija se sastojala iz dva drona puna C-4 eksploziva koja su trebala da stignu do predsedničke lože. Snajperi Garde časti su ih oborili pre nego što su stigli do mete. Dronovi su ranjivi. Sada nije uspelo, ali sve je samo pitanje vremena - grupa je napisala na Tviteru.

Pogledajte trenutak kada je došlo do eksplozije:

VIDEO: Horor u Meksiku: U eksplozijama vatrometa poginulo najmanje 24 ljudi

(Telegraf.rs)