Srpkinja koja je misteriozno umrla u Kaliforniji imala starijeg, problematičnog dečka. Vikend pre tragedije preselila se u novi grad (FOTO)

Dragana je odmah prebačena u bolnicu gde je kasnije i preminula. Policiji nije uspela da kaže šta joj se dogodilo

Američka policija iz grada Fortuna istražuje smrt devojke iz Srbije Dragane Šolaja (24), koja je umrla 11. aprila.

Poručnik Met Eberhardt je rekao da policija pokušava da utvrdi šta se tačno dogodilo u periodu dok se Dragana smatrala nestalom. Eberhardt i Rajan Ričardson su zaduženi za ovaj slučaj i kažu da je policija 11. aprila oko 6:50 časova primila poziv stanovnika Ribervok Rouda.

Čovek koji je prijavio slučaj je rekao da je devojka došla do njegovih vrata i da deluje kao da je pod uticajem droga. Kada je policija došla Šolaja je bila u kući, ali je bugarski državljanin rekao da ona ne živi tu, prenosi kymkemp.com.

Draganu su našli kako omamljena leži pored puta u Kaliforniji: Odveli su je u bolnicu, a ona je preminula dva dana kasnije (FOTO)

Dragana je odmah prebačena u bolnicu gde je kasnije i preminula. Ona povratila svet ni u jednom trenutku i nije uspela da kaže policiji šta joj se dogodilo.

- Nakon sumnjive smrti ove devojke, naložena je obdukcija njenog tela. Posle nekoliko dana obdukcija je pokazala da je Dragana u krvi imala neku vrstu opijata, ali kako su tu dospeli i kakvi su opijati u pitanju, biće poznato tek nakon detaljnijeg ispitivanja materije - kaže izvor "Blica".

Ričardson kaže da se veruje da je Šolaja u ovaj gradić došla vikend pre svoje smrti, a policija je kod prijatelja pokušala da sazna kakvi su bili njeni planovi i aktivnosti. Kada su je pronašli na sebi je imala farmerke i crnu jaknu.

Kako kažu prijatelji, da nešto nije u redu prva je posumnjala njena cimerka koja ju je čekala da se vrati iz Kalifornije na Floridu, ali pošto se nije pojavila, proverila je i na aerodromu i uverila se da ona nije čekirala avionsku kartu. Odmah je njen nestanak prijavila policiji.

U gradiću koji ima nešto manje od 12.000 stanovnika smrt devojke postala je velika vest, što je otvorilo i dilemu da li je možda ubijena, s obzirom na rastuću stopu nasilnih zločina u ovom mestu, piše "Blic".

DOLAZI IZ DOBRE PORODICE, NIJE KORISTLA DROGU

Dragana je poreklom iz mesta Čenej u blizini Novog Sada. Studirala je turizam i hotelijerstvo na Univerzitetu u Novom Sadu. Njeni prijatelji su rekli da Dragana nije koristila drogu i da nije volela da pije.

Ona je najmlađa od tri sestre i dolazi iz dobre porodice. Njen otac poseduje radnju u Čeneju. Ovo je njen drugi put da boravi u SAD. Prvi put je bila u Majamiju na leto 2015. godine i tamo je radila.

Posle toga se vratila u Srbiju, pošto program za studentsku vizu dozvoljava učenicima da borave u SAD samo pet meseci.

Godine 2016. godine otišla je na "Work and Travel" program u SAD i ostala da radi u Majamiju na Floridi.

Inače, kako navodi izvor "Blica", Dragana je u Kaliforniju otišla kod dečka pre nekoliko godina. Međutim, njenog dečka, inače čoveka koji je dosta stariji od nje, znaju kao problematičnog, a ranije je navodno hapšen zbog droge.

REAKCIJA PRIJATELJA

Njeni prijatelji ubrzo nakon vesti o tagičnoj smrti pokrenuli su akciju za pomoć njenoj porodici i za samo nekoliko dana skupili više od 20.000 dolara.

Nakon tragične vesti, njeni prijatelji opraštali su se od nje na društvenim mrežama.

- Hvala ti što si uvek bila tako slatka i zabavna. Bila si mudrija od svojih godina. Uvek si izgledala bolje od mene u mojoj roze haljini. Nedostajaćeš nam, i na nebu ćemo te voleti kao što smo i na zemlji - napisala je na Fejsbuku jedna od njenih prijateljica iz Amerike, piše "Blic".

(Telegraf.rs)