Ubila se devojčica (14), zvezda TV reklama: Otac zove sve koji su odgovorni za njenu smrt da dođu na sahranu! (FOTO)

Njen otac je rekao da se nada da će smrt njegove ćerke sprečiti da se izgube drugi dragoceni životi

Devojčica Ejmi "Doli" Everet (14) koja je nekada bila zvezda reklame čuvene kompanije iz Australije "Akubra" počinila je samoubistvo. Veruje se da se na ovaj korak odlučila zato što je bila zlostavljana preko interneta.

Ostavila je potresno pismo svojim roditeljima, a onda se obesila: Devojčicu (13) u školi zvali ružnom, nije htela da na sahrani budu njene slike (FOTO)

Njen tata Tik Everet je preko Fejsbuka uputio jaku poruku svim roditeljima, da moraju da budu svesni šta sve ovakvo zlostavljanje može da proizvede.

Tom prilikom je sve one koji su odgovorni za smrt njegove ćerke pozvao na njenu sahranu, prenosi Miror.

- Ako su neki mislili da je ovo šala, molim vas da dođete na našu službu i da posvedočiti pustoši koju ste stvorili - rekao je on.

On nije davao detalje o tome šta je sve njegova ćerka preživela i kako je bila maltretirana, ali je istakao da je ona želela da "pobegne od zla koje se nalazi na ovom svetu".

Predstavnici kompanije za proizvodnju šešira "Akubra" su izrazili saučešće, pozivajuće sve da ustanu i bore se protiv svake vrste nasilja. Inače, Ejmi je sa osam godina glumila u reklami za šešire.

Njen otac je rekao da se nada da će smrt njegove ćerke sprečiti da se izgube drugi dragoceni životi.

U sredu je porodica Everet objavila da je njihova ćerka bila "draga, mila i prelepa duša".

- Oduvek je volela da provodi vreme sa životinjama, malom decom i drugom decom u internatu, koja su bila siromašnija - kaže porodica.

Porodica je čak pokazala i njen crtež koji poručuje svima da govore čak i kada im glas drhti.

- Ova poruka svedoči o tome na kakvom je mračnom mestu naš prelepi anđeo bio - kaže porodica.

Oni sada žele da podignu svest o maltretiranju, anksioznosti, depresiji i samoubistvu mladih.

Ne postoje zvanične statistike o samoubistvima zbog maltretiranja. Broj nacionanih ubistava u Australiji se smanjuju, ali je u porastu broj samoubistava ljudi koji imaju između 15 i 24 godina.

(Telegraf.rs)