Dok mi ovde uživamo u zimskom proleću, pogledajte kakve smo snimke dobili od čitaoca iz Njujorka (FOTO) (VIDEO)

U Njujorku se očekuje do 30 centimetara snega

Velika količina snega i jaki vetrovi počeli su da zasipaju američku istočnu obalu u liniji koja se proteže od Mejna na severu do Severne Karoline na jugu. Zbog zime kakva odavno nije viđena, mnogi korisnici su bez električne energije, putevi su zavejani, a stotine škola zatvorene. Čitalac

Telegrafa poslao nam je video na kom se vidi kakva je situacija trenutno u Njujorku. Ulice su prepune snega, koji i dalje pada. Ono malo vozila koja se kreću po ulicama voze polako:

CIKLON BOMBA donosi zimu veću i od one na MARSU: Najgori snežni i olujni talas u poslednjih 100 godina udara Ameriku (FOTO) (VIDEO)

Oluja je zatrpala snegom prestonicu Floride, Talahasi po prvi put za 30 godina. Vanredno stanje je proglašeno na Floridi, u Džordžiji, Severnoj Karolini i u Virdžiniji.

Nevremenom je pogođeno više od 13 miliona ljudi. Upozorenja o mećavi stižu i sa kanadske granice.

Sa njujorških aerodroma "JFK" i "LaGvardija" privremeno su obustavljeni svi letovi zbog snažnog vetra i oluje. Avio-prevoznici su sa aerodroma u Nju Džersiju od podneva po lokalnom vremenu otkazali 867 letova.

Putinici se pozivaju da se pre polaska raspitaju da li uopšte da kreću na aerodrome, kako danas tako i kasnije ove nedelje. Savetuje im se i da ne kreću na aerodrom ukoliko nemaju rezervaciju.

Nacionalna služba za praćenje vremena najavila je da se u Njujorku očekuje do 30 centimetara snega i udari vetra od 90 km/h.

Pozivamo naše čitaoce iz Amerike da nam šalju fotografije nezapamćene ledene oluje. To možete učiniti na mejl redakcija@telegraf.rs.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)