Identifikovan napadač iz Teksasa: Krvnik se hvalio puškom na Fejsbuku pre nego što je krenuo u pokolj (FOTO) (VIDEO)

Policija je ubila monstruma nakon što je uspeo da ubije 26 i rani 20 osoba

Američka policija identifikovala je napadača iz crkve u Teksasu, koji je ubio 26 osoba i ranio 20, kao Devina Patrika Kelija (26), bivšeg pripadnika Američkog ratnog vazduhoplovstva. 

Ušao je u crkvu pred nedeljnu službu i počeo da rešeta ljude: Krvoproliće u Americi, najmanje 26 vernika ubijeno, među njima i devojčica!

Devin je vojsku služio od 2010. do 2014. godine. On je ubijen tokom napada, a pucao je iz puške AR 15.

Nečasno otpušten zbog napada na suprugu i dete

Keli je služio u vazdušnoj bazi Holoman u Novom Meksiku od 2010. godine.

Portparolka Američkog ratnog vazduhoplovstva En Stefanek za CNN je izjavila da je protiv njega pokrenut sudski postupak 2012. godine zbog napada na svoju suprugu i njihovo dete, a dve godine kasnije postupak završen i Keli je nečasno otpušten iz vojske.

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija.

Kako su rekli zvaničnici, nije zabeleženo da je povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.

Među ubijenima je i 14-godišnja kćerka pastora te crkve.

Hvalio se puškom na Fejsbuku

Izvori medijske kuće ABC iz policije tvrde da je " da je otkriveno da se osumnjičeni nedavno "pohvalio" puškom nalik AR-15 postom na Fejsbuku.

Kako su naveli svedoci, napadač je bio u "punoj ratnoj opremi", a ispalio je više od 30 hitaca iz poluautomatskog oružja. 

U Teksasu važe veoma liberalni zakoni o naoružanju, pa je moguća kupovina pištolja, pušaka i municije bez dozvole, a jedini uslov je navršenih 18 godina. Napunjeno lično naoružanje je dozvoljeno nositi u vozilu bez posebnih dozvola, dok je za nošenje na vidljivom mestu potreban takozvani LTC (Licence to Carry).

"Napadač u Teksasu mentalno oboleo,oružje nije problem"

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da je pucnjava u Teksasu, vezana za mentalnu poremećenost napadača i da oružje ne treba posmatrati kao problem.

- Imamo mnogo problema s mentalnim zdravljem u našoj zemlji, ali to ne znači da imamo i problem s oružjem - rekao je Tramp, prenosi AFP.

Predsednik SAD je, takođe, rekao da se bol i tuga koje svi Amerikanci osećaju prema žrtvama masovne pucnjave u Teksasu "ne mogu pretočiti u reči", navodi Rojters.

- Amerikanci rade ono što najbolje znaju - udružuju se. Ostajemo snažni - istakao je Tramp na početku sastanka s poslovnim liderima u Tokiju, gde boravi u okviru turneje po Aziji.

Istragu o napadu sprovodi FBI, a u pitanju je najsmrtonosnije masovno ubistvo u istoriji Teksasa i najsmrtonosniji napad u nekom verskom objektu u istoriji SAD.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)