Devojka masovnog ubice sa Filipina vraćena u SAD: FBI je ispituje kako bi saznali zašto je počinio masakr i njoj na račun uplatio 100.000$ (FOTO) (VIDEO)

Denli je bila na Filipinima u vreme napada, a vlasti istražuju navode da joj je napadač Stiven Pedok prebacio na račun 100.000 dolara

Partnerka napadača iz Las Vegasa, koji je ubio 58 osoba, doputovala je danas sa Filipina u Los Anđeles, gde se sastala sa agentima Federalnog istražnog biroa (FBI) koji žele da saznaju da li ona nešto zna o motivu napada.

Na 100 Amerikanaca ide 88 komada oružja, hiljade ginu! Zašto Amerikancima ne odgovara promena zakona, ni posle krvavog Las Vegasa?

Merilu Denli (62) je stigla u SAD kasno sinoć, a američki mediji ističu da je policija smatra "osobom od interesa" u okviru istrage i da je slobodna da ide gde želi.

Denli je bila na Filipinima u vreme napada, a vlasti istražuju navode da joj je napadač Stiven Pedok prebacio na račun 100.000 dolara.

Agencije prenose da je Denli iz Australije, a da se u SAD preselila pre 20 godina da radi u kazinu.

Odmah pri sletanju odvedena je na stražnji izlaz sa aerodroma kako ne bi bila viđena u javnosti.

Marilu Denli, koja je živela sa Stivenom Padokom, stigla je avionom u Las Vegas u pratnji agenata FBI-ja. Istražitelji veruju kako bi Denli mogla da popuni neke od praznina o tome zašto je Pedok kupio arsenal oružja i zašto je otvorio vatru na gomilu ljudi, ubivši 59 i ranivši stotine.

Policija u Manili kazala je kako je njen povratak u SAD bio koordiniran sa američkim vlastima i da se ona odlučila na povratak u SAD kako bi pokazala da nije imala nikakve veze s napadom. Filipinska policija kazala je kako im je rečeno da je Pedok koristio njene dokumente kad se prijavio u hotel u Las Vegasu iz kojeg je pucao na postioce koncerta. Denli ima ćerku koja živi u Los Anđelesu.

Nekoliko godina u vezi s Pedokom

Denli je bila nekoliko godina u vezi s Pedokom, navodno su se sreli dok je radila u kazinu u Renou, u Nevadi. Denli je tada napustila svog supruga i preselila se kod Pedoka, a potom i službeno zatražila razvod braka 2015. godine.

Denli i Padok su živeli zajedno u Meskiteu u Nevadi, a u nedelju je bila na Filipinima odakle je poreklom. Prema dokumentima o njenom putovanju, na Filipine je otputovala 15. septembra. Iz Manile u Hong Kong je odletela 22. septembra, a u Manilu se vratila tri dana kasnije, 25. septembra.

Istražitelji proučavaju iznos od 100.000 dolara koji je Pedok poslao na račun u Filipine nedelju dana pre masovnog ubistva, a za koji se čini da je bio njoj namenjen kao životno osiguranje. Denli se na društvenim mrežama opisivala kao "profesionalna radnica kockarnice", majka i baka. Istražitelje zanima da li Pedok podstaknuo Denli da napusti SAD uoči napada.

Podsetimo, nedeljni napad Pedok (64) je izveo pucavši na publiku festivala "Rut 91 harvest", na kojem je bilo oko 22.000 ljudi, iz svoje sobe na 32. spratu hotela "Mandalej bej" na lasvegaškom "stripu".

Američki predsednik Donald Tramp će danas posetiti Las Vegas, navodi AFP.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)