Šta bi se dogodilo kad bi na Beograd pala Kimova raketa? 30.000 ljudi bi na mestu ostalo mrtvo, nastupila bi katastofa (FOTO) (VIDEO)

Ukoliko bi meta Severne Koreje bio Beograd, a oružje ono testirano 2013. godine od 10 kilotona, šteta bi bila ogromna

U noći između ponedeljka i utorka primećeno je da je Severna Koreja pomera ogromne projektile, koji su putovali pod mrakom u pokušaju da se izbegne njihovo otkrivanje.

"Evropa je u opasnosti da se nađe na dometu Kimovih raketa. Brže nego što se očekuje!"

Objekti za lansiranje raketnog programa nalaze se na zapadnoj obali, što ukazuje na još jedno provokativno i potencijalno smrtonosno lansiranje rakete koje predstoji.

Posmatrači iz Kim Džon Unove iseljeničke države izjavili su da je raketa stigla na zapadnu obalu Severne Koreje, iako Južna Koreja još nije potvrdila ovu informacije. Međutim, ministarstvo odbrane Južne Koreje upozorilo je ranije ove nedelje da je Severna Koreja u svakom času spremna da pokrene više raketa, uključujući i interkontinentalnu balističku raketu.

Iako se smatra da će se prvi na udaru, ukoliko dođe do ispaljivanja na neku teritoriju, biti Seul, Tokio i Vašington, nedavno je otkriveno da su i prestonice evropskih država u dometu "vojnih igračaka" Kim Džon Una.

Prošle nedelje Francuska je upozorila da je Severna Koreja sposobna da napadne čak i Evropu, kao i da je mogući nuklearni napad "u roku od nekoliko meseci".

Šta bi se desilo ukoliko bi Beograd bio meta napada severnokorejskih raketa?

Sajt nuclearsecrecy.com daje opciju da se izabere grad, kao i oružje i jačina udara, kako bi se izračunalo koliko bi bila šteta ukoliko bi tu pala nuklearna raketa ili bomba. U opciji oružja nalaze se, između ostalih, i sve testirane rakete Severne Koreje, sovjetska bomba Car, bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki, najveću ikad testiranu američku bombu...

Ukoliko bi meta Severne Koreje bio Beograd, a oružje ono testirano 2013. godine od 10 kilotona, šteta bi bila ogromna. Prema podacima sa sajta, ukoliko bi ova bomba pogodila prestonicu Srbije, došlo bi do smrti 29.980 ljudi, dok bi se procena povređenih kretala oko brojke 111.730.

Iako su ovi podaci oprečni i nesigurni, veruje se da su ovo najpribližnije brojke mogućih žrtava.

Severna Koreja, koja je u nedelju detonirala hidrogensku bombu, jedna je od najizolovanih zemalja, a pojedine lokacije potpuno su van dometa strancima.

Najzanimljivija lokacija u Severnoj Koreji, barem nakon što je postalo jasno da režim Kim Džong Una nema nameru da prestane sa nuklearnim testiranjima kako bi se domogao nuklearne bojeve glave koju može da montira na interkontinentalni balistički projektil (ICBM).

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)