132 ubistva, droga i milioni: Kolumbija i dalje juri odbeglog narko bosa, u Italiji je nestao i postao duh (VIDEO)

Bio je i član ozloglašene terorističke organizacije...

Domeniko Antonio Mankusi Hojos, jedan je od najvećih svetskih trgovaca drogom, a uhapšen je 2014. godine u Imperiji (Italija) i pušten, jer nije mogao da bude izručen Kolumbiji, koja ga sada opet traži.

Zavirite u Eskobarovu kuću koja je postala luksuzni hotel: Tu su se vrtele milijarde dolara, a sada noć u njoj košta 450 evra (FOTO) (VIDEO)

Ovaj korpulentni i markantni muškarac sa velikim istetoviranim raspećem na vratu slobodno se može smatrati i duhom, budući da mu se gubi svaki trag otkad ga je italijanski sudija morao pustiti na slobodu jer ima dvojno državljanstvo, i njihovo i kolumbijsko, zbog čega i nije mogao biti izručen.

U Južnoj Americi Mankusi Hojos uzdigao se na čelo AUC, egipatsko-kolumbijske paramilitantne organizacije, povezane sa napadima na sela, bacanjem bombi na šoping molove, ubistvima političara i tužilaca. Ali nekako je uspeo da izbegne internacionalnu poternicu. Međutim, sada Kolumbija, gde je on i dalje na vrhu traženih osoba, želi od Italije da ga pronađe i izruči, a sve u skladu sa nedavno potpisanim sporazumom ove dve države.

Italijanski inspektori veruju da on nije napustio Italiju, iako je imao izlete do Monte Karla.

Domeniko Antonio Mankusi Hojos je inače kao dečak pomagao farmerima u Kordobi blizu Bolivije, međutim uskoro se seli u Čile gde završava fakultet i vojnu školu. Kasnije se pridružuje odredima smrti u AUC i postaje njihov komandant, ujedno povezan i sa tokovima droge, a sumnja se da je tokom "karijere" izvršio najmanje 132 ubistva.

U kontakt sa trgovinom i proizvodnjom droge došao je kao blizak rođak Salvatorea Mankusija poznatog kao "El Mono", kokainskog narko bosa povezanog sa kartelom Ndrangeta, koji je 2008. uhapšen. Tada na njegovo mesto dolazi upravo Antonio, piše italijanska Korijera.

(Telegraf.rs)