Posle MEDUZE, u Grčku stiže još strašnije NEVREME: Olujni oblak je sve bliže, očekuje se čak i sneg!

Najveće padavine očeuju se do sredine ove nedelje

Nakon što je oluja "Meduza" donela obilne kiše i velike poplave u Grčkoj, sada se približava olujni oblak "Haribda" koji će izazvati dodatne velike padavine u mnogim delovima zemlje.

HALKIDIKI POD VODOM I BLATOM: Oluja protutnjala letovalištima, ljude izvlačili iz potopljenih automobila! (VIDEO)

Međutim, tamošnje vlasti ovim samo žele da upozore građane, ali naglašavaju da nema mesta panici, piše grčki portal "Ola Deka".

Najveće padavine očekuju se do sredine ove nedelje, a na približavanje "Haribde" upozorio je grčki meteorolog Sakis Arnaoutoglou na svojoj Fejsbuk stranici, gde je napomenuo da novi talas nevremena donosi teške i obilne kiše, što će se najviše osetiti na ostrvima Sporada.

Prema njegovim procenama, na Olimpu se čak može očekivati i sneg, dok će padavine biti od 50 do čak 200 mm po metru kvadratnom.

Podsetimo, "Meduza" je vremenska pojava koja donosi obilne kiše, nevremena sa grmljavinom i jakim vetrovima, a povremeno grad, pa i sneg, prenosi greekreporter.com.

Meduza se pojavljuje nakon serije toplotnih talasa kojih je ovog leta bilo nekoliko u Grčkoj. Kako prenose grčki mediji, zbog velikih kiša koje su pale u Solunu, došlo je do zastoja u saobraćaju na Halkidikiju i Larisi.

Nevreme je počelo tokom noći, oko 1.30 u nedelju, kada je u Agriniju 30 minuta padao pljusak. Putevi su postali reke. U pojedinim delovima zemlje leteli su krovovi kuća, a polja i ulice su ostale pod vodom.

Sve informacije o stravičnim poplavama koji su se u Grčkoj desili možete pročitati OVDE.

(Telegraf.rs)