Na "Cvetnu jesen u Subotici" najbolje cveće, sadnice, biljke stigli iz cele Srbije: Od Vranja do Horgoša

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Subotica.com.

Sunčani oktobarski dani Subotićanima će dodatno biti ulepšani cvećem. Danas, sutra i u nedelju "procvetaće" njihov centralni trg, jer je poćela još jedna "Cvetna jesen u Subotici". Kako piše Subotica.com, stanovnici grada na severu Bačke, ali i svi oni koji ga posete ovog vikenda, moći će da kupe cveće, sobne biljke, sadnice, zimzeleno drveće, kao i sadni materijal. Manifestaciju su organizovali proizvođači cveća i sadnog materijala iz Sombora.

Prema rečima organizatora, Dušana Kontića, ovaj događaj je sad već prešao u tradiciju, jer mu je ovo 11. izdanje.

"Imate priliku da vidite izlagače od Vranja do Horgoša, dakle iz cele Srbije. Odziv je fantastičan, imamo više od 30 izlagača, a biljke su prilagođene godišnjem dobu, svako ima priliku da dopuni ono što nije uspeo na proleće", poručuje Kontić.

Iz lokalne samuprave, koja je podržala manifestaciju, kaže da je ovo prilika za uživanje u u svim prirodnim lepotama, u kreativnosti, ali i u ljubavi prema cveću.

"Cveće nije samo dekoracija, stručnjaci kažu da cveće donosi radost, mir i harmoniju u našu svakodnevicu i ja bih ovom prilikom uputila poziv građanima da posete ovu manifestaciju i uživaju. Sigurna sam da će svaki posetilac pronaći nešto za svoj dom ili vrt", poručila je Milanka Kostić, člana Gradskog veća za oblast kulture.

Ima ućesnika koji godinama već dolaze na ovaj događaj a jedan od njih je i Dimitrije Ivić iz Despotovca koji se porodično bavi cvećarstvom već 54 godine, a ovih dana je na pomenutom trgu predstavio pre svega jesenji asortiman. "To su trenutno biljke koje su i dalje sa cvetom – zimzelena magnolija, grandiflora, koja cveta od maja do kraja godine i kojoj list nikad ne otpadne, imamo japanske jabuke, indijski jorgovan, nar i sve ono što je jesenja ponuda", navodi Dimitrije.

(Telegraf./Subotica.com)