Gajić: Prištinske vlasti prelaze granicu razumnog

A. V.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs

Prištinske vlasti prešle su granicu razumnog ponašanja privođenjem predsednika Fudbalskog saveza Kosova i Metohije Igora Uljarevića, izjavio je ministar sporta Zoran Gajić povodom jučerašnjeg incidenta na administrativnom prelazu Brnjak, kada je Uljarević priveden jer je u gepeku nosio dresove sa natpisima "Fudbalski savez Kosova i Metohije" i "Nema predaje".

-Sport je jedna od prvih sfera koja ispašta zbog iživljavanja prištinskih vlasti. Ovakvim svojim ponašanjem, vlasti u Prištini decu demotivišu da se bave sportom, što je prvi preduslov za stvaranje zdravog društva. Jasan je ovde cilj prištinskih vlasti na čelu sa Aljbinom Kurtijem da uteraju strah u kosti Srbima, i da politiku prebace tamo gde joj nije mesto – na sportski teren. Privesti nekoga samo zato što u gepeku ima dresove, koliko god da im njihov izgled smeta, prelazi granicu razumnog - izjavio je Gajić.

Kako je naveo advokat Miloš Delević, Uljarević je priveden zbog navodnog krivičnog dela "izazivanje razdora i netrpeljivosti", i protiv njega je pokrenuta istraga, što je ministar Gajić ocenio sramotnim činom.

-Postupak prištinskog Tužilaštva je sramotan čin, jer ni Uljarević niti bilo ko od fudbalera, nisu nosili dresove u javnosti. A čak i da jesu, Kosovo jeste i uvek će biti deo Srbije, te ne vidim problem sa pomenutim natpisima - zaključio je Gajić.

Podsećamo, tužilaštvo u Prištini pokrenulo je istragu protiv predsedika Fubalskog saveza Kosova i Metohije Igora Uljarevića, koji je juče bio priveden na administrativnom prelazu Brnjak, zbog navodnog krivičnog dela "izazivanje razdora i netrpeljivosti". Prilikom redovne kontrole na administrativnom prelazu Brnjak, u gepeku Uljarevićevog automobila su pronađeni dresovi sa natpisima "Fudbalski savez Kosova i Metohije" i "Nema predaje". Za krivično delo izazivanje razdora i netrpeljivosti predviđena je kazna zatvora do 5 godina.

(Telegraf.rs/PR)