Osam decenija od osnivanja Instituta za transfuziju krvi

K. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf.rs

Danas je obeleženo osam decenija od osnivanja Instituta za transfuziju krvi Srbije u Narodnoj biblioteci, a tom prilikom je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić istakao da je Institut veoma važan za srpsko društvo i izrazio veliku zahvalnost svima onima koji obavljaju ovaj važan i odgovoran posao.

Šapić je rekao da će Grad nastaviti da pomaže Institutu koliko god može, iako, prema njegovim rečima, uvek može i bolje i više, navodi se u saopštenju gradskog Sekreterijata za informisanje.

"Poželeću vam još mnogo godina postojanja i da posao koji radite nastavite da obavljate kao i do sada. Svi zajedno treba da širimo informaciju i edukujemo o tome koliko je važno biti saučesnik u onome što radite. Tako čuvamo sebe, naša pokolenja i nove generacije", rekao je Šapić.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za transfuziju krvi Srbije Vesna Mijucić istakla je da je ovaj veliki jubilej prilika da se javnost podseti svetle tradicije transfuziologije u našoj zemlji i prilika da se oda počast zaslužnima, kao i da se sagledaju dalji pravci delovanja.

"Misija Instituta u istorijskom kontekstu je ostala ista. Ogleda se u kontinuiranim aktivnostima u promovisanju i omasovljavanju davalaštva, kao i obezbeđivanju dovoljne količine sigurne krvi", naglasila je Mijucić.

U programu obeležavanja velikog jubileja učestvovao je hor KUD-a "Abrašević", a prikazan je i film "Priča koja spaja".

(Telegraf.rs/Tanjug)