"Bio sam potpuno nemoćan, samo sam seo na afalt": Sait opisao ubistveni napad pasa na ovce u Novom Pazaru

K. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf

U selu Prčenova kod Novog Pazara dogodila se nezapamćena nesreća kada je čopor pasa lutalica napao imanje porodice Škrijelj, usmrtivši čak 49 ovaca, dok je 17 životinja povrijeđeno. Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima, kada je domaćin Sait Škrijelj čuo lavež i izašao da vidi šta se dešava. Ono što ga je dočekalo šokiralo je ne samo njega, već i cijelu zajednicu. Ovce su bile poređane u gomili, a prizor je bio jeziv.

- Ovo je nezapamćeno. Čuo sam lavež pasa i kada sam izašao u dvorište, ugledao sam svoje mrtve ovce. Četrdeset i devet je stradalo, a mnoge su teško povređene. Nikada u našem kraju nije zabeležen ovakav pokolj - izjavio je Škrijelj, još uvijek u šoku zbog prizora koji je zatekao.

Prema njegovim rečima, napad je trajao svega desetak minuta, ali je u tom kratkom periodu cela četvrtina njegovog stada nestala. Kamere su zabeležile prisustvo čak 11 pasa lutalica, koji su nemilosrdno napadali ovce.

- Bio sam potpuno nemoćan. Samo sam seo na asfalt kada sam shvatio šta se dešava. Osećaj bespomoćnosti me je preplavio - dodaje Škrijelj.

Veterinar je hitno pozvan da pruži pomoć povređenim životinjama, ali mnoge su u kritičnom stanju, pa domaćini strahuju da bi se broj uginulih ovaca mogao dodatno povećati.

Ovo nije prvi put da psi lutalice napadaju stoku u ovom kraju, ali meštani ističu da ovakav masovni napad, gde su psi zaklali skoro 50 ovaca, nikada nije zabeležen.

- Nikada nismo doživeli nešto ovako. Ne znam kako ćemo dalje - kaže Škrijelj ogorčeno.

Nadležni su najavili da će azil za pse, čija izgradnja kasni već godinama, biti završen oko Nove godine. Ipak, strah od novih napada i dalje vlada među meštanima ovog kraja, koji se pitaju koliko će još ovakvih incidenata biti pre nego što se situacija reši.

(Telegraf.rs/a1tv.net)