Pogledajte kako je desetogodišnja Lena iz Obrenovca naučila Amerikanca kako se pravi domaća pita

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Za influensera Džibrija Bela, Amerikanca za koga mnogi kažu da je veći Srbin od mnogih Srba, koji putuje širom naše zemlje i na najlepši mogući način promoviše hranu, piče, običaje, kulturu, tradiciju, prirodne lepote, većina vas znate. A da li ste ste čuli za čudo od pekarke iz Obrenovca? Desetogodišnju Lenu koja u porodičnoj pekari kao od šale razvija testo za pite, kao pravi maher ih vrti, filuje, uvija.

Džibri je čuvši za vrsnog malog zanatliju, skoknuo do ove pekare i tamo imao mali čas pravljenja pite. Lena mu je prvo pokazala kako ona to radi, pa je "scenu" prepustila njemu. Pokušao je da oponaša malog majstora za pite, ali mu nije baš iz prve uspelo. Kad najzad jeste, srećan je uzvuknuo: "Ja sam srećan sad, ja znam da pravim pitu".

Pogledajte u presimpatičnom videu kako je tačno izgledalo Džibrijevo prvo razvijanje pite u životu i da li je prošao "ispit" kod Lene.

Inače, za sve je imao poruku da kad dođu u Srbiju obavezno probaju pitu jer je to jelo koje može da se jede u svako doba dana. Svoju je, tradicionalno za Srbe, zalio jogurom i zajedno sa svojom desetogodišnjom drugaricom degustirao deliciju koja je na kraju ispala odlično i bila znatno ćuta i neodoljvo krckava.

U duhu dobrih domačina, ova preslatka devojčica mu je poklonila rakiju , a on se uz zahvaljivanje osmehnuo i rekao "Domaća iz Obrenovca!".

(Telegraf.rs/Lokalne Novine Obrenovac)