Ovo je "bandera smrti" u selu Ugao kod Sjenice: Kad padne kiša, niko ne sme pored nje da prođe

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: RINA

Javna rasveta razloga za brigu ljudima uglavnom daje kad je nestanak struje ugasi. Međutim, iz Sjenice nam stiže drugačija vest o "mračnim banderama". Naime, u selu Ugao, na samoj granici između Srbije i Crne Gore veliki problem predstavljaju, kako piše RINA, stare bandere o kojima niko ne vodi računa. Zbog toga, tamošnje stanovništvo ne samo da ima loše snabdevanje električnom energijom, već i bojazan da će im one ugroziti živote.

"Ova bandera iskrivljena stoji, u jako je lošem stanju. Čim dune malo jači vetar, a znate kakvi sve vetrovi duvaju u ovom kraju strahujemo da li će da se sruši. Struje nam svaki čas nestaje, skoro svaki ili svaki drugi dan i to po pet, šest puta dnevno zbog čega nam se crkava sve od uređaja po kući. Ovo je baš, užasno i opasno", ukazuje meštanin sela Ugao Nusret Pljakić.

Pribojavaju se pri svakom jačem udaru vetra i kiši, kako za svoju i bezbednost svoke dece, tako i za sigurnost stoke.

"Žice su sve popadale, bandere su počele da trunu. Kad padne kiša, ljudi ne smeju da prođu pored bandera da ne bi došlo do strujnog udara. Strah je da neko ne pogine. Ima na ovom potezu oko desetak kuća", dodaje meštanin.

Naglašava da su se zbog svog problema obraćali nadležnima u Sjenici, ali za sada niko nije reagovao. Zato će, zaključuje, još jednu surovu sjeničku zimu, po svemu sudeći dočekati sa strepnjom.

(Telegraf/RINA)