Beograđani snimaju lisice kada se pojave, a kod ove srpske svetinje jedna sama dolazi i ponaša se kao mačka!

E. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock/Kyle Moore

Neobičan video snimak pojavio se na društvenim mrežama, a u njemu je prikazan otac koji mirno hrani divlju životinju naizgled ni najmanje uplašenu u njegovom prisustvu.

Iako su lisice predatori, ova se ponaša poput neke mačke ili sličnog kućnog ljubimca, a sveštenik govori osobi koja snima da je u pitanju lisac.

- Ovo je lisac - govori dok pruža hranu, a životinja je mirno uzima iz njegovih ruku.

Od oca se ne pomera, katkad pogleda prema osobi koja snima, ali on joj je glavni fokus.

Malo jede, pa sedne pored njega i tako ukrug.

Žena koja je uhvatila ovaj nadsve neobičan, a istinski prelep prizor i sama komentariše da se divlja životinja ponaša poput neke mačke, a onda se saznaje da kod manastira postoji i mačka i između njih nema ni najmanjih problema.

Noć, tople ruke i hrana, ljubav koju sveštenik nesebično pruža od zveri su napravile mirno biće.

Nije poznato više detalja prelepe scene, osim da se odigrala kod Prijepolja, pa moguće da je u pitanju Manastir Mileševa.

No, sama lokacija nije toliko važna kao toplina koju širi ovaj snimak.

Podsetimo, prethodnih dana više lisica je uočeno na teritoriji Beograda, pre svega na Dedinju i Julinom brdu.

Incidenata nije bilo, ali stoji da su lisice divlje životinje i stoga im ne treba prilaziti, već ih pustiti da žive neometano kako zbog ljudske, tako i njihove bezbednosti.

Divlje životinje u potrazi za hranom često će se približiti ljudima, ali svest nalaže da ih mimo toga ne treba uznemiravati, već pustiti da se same vrate odakle su došle ili eventualno pozvati dežurne službe da im u tome pomognu ukoliko je pomoć potrebna.

(Telegraf.rs)